fbpx

Grahovac ipak odobrio snimanje filma Angeline Jolie

2 min. za čitanje
Angelina Jolie

Ipak Edin Šarkić, direktor Producentske kuće “Scaut film” iz Sarajeva, koja je zadužena za produkciju Angelininog filma u BiH, još nema pismenu potvrdu ove informacije.

“Usmeno mi je danas saopćeno iz Ministarstva kulture i sporta FBiH da je ministar Gavrilo Grahovac odobrio snimanje filma, nakon što je pročitao scenarij, te mi je obećano da ću u toku dana dobiti i pismeno odobrenje”, prenose Nezavisne novine riječi Ede Šarkića. On je, prije nego što je usmeno dobio uvjerenje da će odobrenje za snimanje biti izdato u toku jučerašnjeg dana, poručio da drugačiju odluku Ministarstva kulture i sporta FBiH i ne očekuje, jer je prije mjesec dana počeo pripremati lokacije za snimanje.

“Prije mjesec dana izdato nam je odobrenje. Producenti su mnogo novca uložili u kostimografiju i scenografiju, jer se prostori za snimanje moraju urediti, opremiti. Ne mogu sad donijeti drugačiju odluku, a da neko za to ne snosi posljedice”, rekao je Šarkić. Upitan da kaže da li to znači da bi se Ministarstvo kulture i sporta FBiH moglo suočiti i sa tužbom, Šarkić ističe da je i to moguće, ali da je to zadnja opcija. ”Uvjeren sam da do toga neće doći, jer nema nikakvog razloga da nam ministar Grahovac, nakon što pročita scenario, ne odobri snimanje”, objašnjava Šarkić.

(SodaLIVE.ba/DEPO)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Gavrilo papak jedan ostavi mi Angelinu na miru !

http://protest.ba/v2/prestanite-da-mrzite-pocnite-da-volite/

“Naravno da sam bio zgrožen time kako neka stvar izgovorena iz usta našeg novog proroka Željka Mitrovića postaje gola istina. Njega, koji vjerovatno negdje u društvu Cece Ražnatović (supruge onoga koji je i osmislio i izvršavao ono o čemu ovaj film govori), umire od smijeha glupavim Bosancima zato što je, nakon što je on izgubio svaku šansu da radi sa Angelinom, uspio da upropasti taj posao i njima (nama!)….”

Hej moj Gavrilo Graho,… dobro je da nisi Princip 😀 pa da iz principa ne potpises saglasnost,citaj citaj citaj…to se gdine prvo procita pa se onda kaze misljenje, a ne da ti drugi poturaju kao da su procitali,…

Mislim da je pogrešno da se uopšte takav film snima a pogotovu na prostoru BiH. I previše je “surov” scenario filma za sve žene-žrtve koje su zlostavljane na ovakav način od strane četnika… koja je to glupost da se žrtva zaljubi u onog koji je silovao… i previše pa makar došlo i od Angeline…