fbpx

Fotomontaža: Nacionalni šovinizam je teška ali lako prenosiva bolest

0 min. za čitanje

Enes, koji se na svojim fotomontažama potpisuje kao E-Che, napisao je slijedeći komentar za montažu u nastavku:

Nacional-šovinizam je teška ali lako prenosiva mentalna bolest čije će posljedice osjećati i generacije koje će se tek roditi.

Slažete li se?

1004647_438448626270678_1467858941_n

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čobani – političa i vjerska elita;
Stoka – stanovništvo BiH;
Brdoviti šumski teren – Bosna.
Jedini mali nedostatak na ovoj slici je to što je put u vrlo dobrom stanju a to ipak nije slučaj sa ovim vremenom kroz koji svi prolazimo.

Ovo treba da bude na naslovnoj u novinama…
Inace ovo je u sustini nasa realnost koja se zadugo nece promijeniti jer i mladje generacije su vec unistene nacionalizmom i mrznjom a na samom politickom vrhu nemas zapravo nikoga ni da biras jer svi ce da nacionalizam i mrznju koju mi gajimo da samo sprovode u dijelo i prave paravan ili masku sebi dok kradu nase pare direktno iz dzepa.A mediji spadaju medju paravane jer i oni nam odvlace paznju na NJIH.

Sve sto si napisao je ok. Put je trebalo biti makadam 🙂

Kako ne kontate ljudi!
To je slikano na ono par kilometara autoputa koje imamo u Bosni i Hercegovini.

Najgore od svega na ovoj slici je u tome sto ona predstavlja nas same.Mi smo birali ovakav nacin zivota i ove ljude.A kad se covjek malo bolje zamisli i nismo imali i nemamo jos uvijek sta drugo ni odabrati.Rijec “COVJEK” je izbrisana iz Balkanskih rijecnika!? I nekako nikako se ne snalazimo u ovoj nekoj drugoj ulozi NAS samih kao sto vidite na slici i inim slikama koje predstavlju ustvari nas sve koje zivimo na prostorima necega sto se naziva BALKAN. Pa muuuuuuuu goveda sa mnom na celu.