fbpx

Dita Tuzla: Pogoni spremni za početak proizvodnje

2 min. za čitanje

Mi smo spremili pogone. Pogon agresivnog deterdženta od sutra treba početi da radi. Jučer smo upalili mješalice, promijenili ventile, ubacili sirovine. Danas će se miješati, a sutra će se uzeti nalaz. Sutra ili prekosutra će se početi proizvoditi i Gril i Bronho. Gril blic je za rerne i roštilje, a Bronho cijev je za kupatila. Tu je i Fas koji je zamjena za 3DE. On se već nalazi u pakovanjima od 2,5 i 1,5 litara, kazao nam je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite, navodeći da će se u skorije vrijeme i popularni 3DE vratiti na tržište, piše Faktor.ba

On ističe da je danas razgovarao sa stečajnim upravnikom u Diti Hajrudinom Kuralićem, koji mu je kazao da je do ponedjeljka rok da Ditini proizvodi trebaju biti na policama u radnjama.

Proizvodi su spremni. Danas se postavljaju datumi, pakuju u kutije. Neki su kupci navodno i pronađeni. Nama je važno da do Skupštine (30. juna) svima pokažemo da možemo raditi, kazao nam je Mehmedović, dodajući da je u pogonima Dite trenutno angažovano 25 radnika.

Niko od radnika nije potpisao ugovor sa preduzećem. Tek poslije 30. juna će se potpisivati novi ugovori. Mi tražimo da se zadrže svi radnici, pa ćemo vidjeti, kazao nam je Mehmedović. On navodi da je na samom početku cilj pokrenuti dva programa. Praškasti program se još uvijek ne može pokrenuti, jer je ovoj fabrici presječen parovod. Tu bi nam trebala investicija od 200.000 maraka, da bi se pokrenulo. Mi bez pare ne možemo raditi praškasti program. Nadamo se da će biti neki strateški partner. Čuli smo da ima zainteresovanih, kazao nam je Mehmedović.

 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Eh evo za sve one velike patriote ove zemlje i ljudi, sad imamo sansu da sami sebi pomognemo odnosno nasim ljudima,kolegama, radnicima,prijateljima. Samo jednom kad kupujemo kucne potrebstine, u njuih uvrstimo i po jedan DITIN proizvod i oni su spaseni. Samo jednom trebamo zaboraviti na strane proizvode, i kupiti nase i DITA ce opet poceti da radi.

Do nas je, niko nam drugi nece pomoc nego mi sami sebi!!!!

Svaka cast radnicima DITE!