Dileri tužiocima priznali trgovinu drogom

2 min. za čitanje

˜Iako se očekuje određivanje pritvora u slučaju svih uhapšenih, iz Tužilaštva TK nisu imali novih detalja vezanih za istragu.

Predmet obilan

– Predmet je obilan, počela su saslušanja svih uhapšenih – kazao je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Istragom je utvrđeno da su svi uhapšeni preprodavali drogu u tri organizirane grupe kojima su rukovodili Admir Čeliković, Osman Vantić i Nenad Sirovica. Kako saznaje “Dnevni avaz” od izvora bliskih istrazi, vođe grupa priznale su da su radili organizirano i u grupama.

Ta priznanja mogla bi biti krucijalni dokaz koji bi u konačnici trebao rezultirati podizanjem optužnice za organizirani kriminal. U akciji je uhapšen i Emir Kodžaga, koji se u javnosti godinama spominje kao glavni diler TK kojeg policija prati već godinama.

Tri grupe

Kodžaga je, kako saznaje Dnevni Avaz, radio sa sve tri grupe posebno, a uglavnom se bavio prodajom heroina. Uhapšen je u svom stanu na Sjenjaku, a policija je izvršila i pretres više objekata i automobila koje je koristio.

Podsjetimo, u akciji su, osim Kodžage, Čelikovića, Vantića i Sirovice, uhapšeni još i Dado Marić, Adem Sirovina, Samir Našić, Vehid Fejzić, Adrijan Krilić, Ahmet Bajramović, Nermin Sulejmanović zvani Rejban i Mirza Subašić. Ovo je do sada najveća policijska akcija protiv organiziranih kriminalnih grupa koje se bave trgovinom drogom. U akciji je učestvovalo oko 200 službenika Uprave policije MUP-a TK.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

dobice 3 godine maximalno ,a rade godinama ,zgrcu pare ,kad izadje opet ce nastavit trovat omladinu koja misli da je droga bezopasna,samo vjesanje pa nebi bilo droge puno ko danas.

Droge ce uvijek biti. A na svakome je da odluci hoce li se drogirati ili ne. Niko nikoga nije natjerao na to. Kada uhapsis jedne, za kratko vrijeme stvore se novi igraci. Ali kada se oni pojave i sve do trenutka dok skontaju ovi iz MUP-a ko su novi igraci, nažalost prođe puno vremena.