fbpx

Da, Željko Komšić je napustio SDP!

2 min. za čitanje

Time Komšić, koji je obavljao dužnost potpredsjednika SDP-a, prestaje i formalno biti član stranke predsjednika Zlatka Lagumdžije.

“U ovom trenutku mogu samo potvrditi da je gospodin Komšić zatražio da bude brisan iz evidencije članstva u SDP-u “, rekao je Bećirović za AA.

Nadalje, on je potvrdio da su razlozi ovakvog poteza neslaganje Komšića s potezima vrha SDP-a u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

Željko Komšić je tražio na sjednici Predsjedništva SDP-a u subotu da se odustane od sporazuma s HDZ-om BiH o provođenju presude Evropskog suda za ljudska prava u Strassbourgu u slučaju “Sejdić i Finci” i ustavnim promjenama u BiH.

Prije samog Komšićevog izlaska sa sjednice Lagumdžija ga je, kako su pisali domaći mediji, pokušao izdvojiti da razgovaraju u četiri oka. Nakon napuštanja sjednice Komšić je rekao da se nada i da želi da sporazum sa HDZ-om ne bude rješenje za buduće ustavne promjene u BiH.

Na pitanje da li će Komšić nastaviti obavljati svoju funkciju u Predsjedništvu BiH, Bećirović je kratko odgovorio: “Vidjet ćemo”.

Komšić obnaša funkciju dopredsjednika SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH, a na posljednjim izborima za ovu funkciju dobio je oko 331.000 glasova birača.

Nakon što je podnio ostavku na sve funkcije u stranci, Predsjedništvo Socijaldemokratske partije BiH je u martu ove godine jednoglasno odbilo takvu odluku potpredsjednika SDP-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, te je on ostao u SDP-u.

(SodaLIVE.ba/Anadolija)

Podijeli ovaj članak
21 komentara
Subscribe
Notify of
21 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Vrlo zanimljiva odluka.Bit će i zanimljiv sledeći potez g.Komšića.

Nijaz Duraković , Ivo Komšić ,Bogić Bogičević , Miro Lazović , Sead Avdić … i sada Željko Komšić , napustili su SDP , jer to nije Socijal demokratija . To je Lagumdžijna privatna ordinacija u kojoj se ispiranju mozga nisu dali podvrgnuti navedeni velikani BiH politike .
Nažalost , ne trpi samo zdravi dio SDP-a ( ukoliko ga ima , jer većina je odavno uz Narcisa Zlatka ) , trpi čitava Država .
Hoću ovdje da likujem , jer sam od samih Izbora 2010 ukazivao na opasnost ” novih ” crvenih pobjednika .
Daleko smo mi od Socijaldemokratije , kaznimo one koji se kriju pod krinkom lijepe teorije a u praksi su nam pokazali ko su i šta su .
Izađimo na Izbore , i kažimo Munji i Lukavačkom SDP -eu da nam ih je pun qrac .

Nijaz Duraković, Nijaz Skenderagić, Bogić Bogičević, Ivo Komšić, Miro Lazović A SAD I ŽELJKO KOMŠIĆ.
To se zove politika Lagumdzije, nikad više SDP nece ostvariti izborni rezultat kao 2010, polahko tu stranku sahranjuje Lagumdzija,,,Ta stranka ide u raspad

Očekivano, rekao bih. Zanimljiva je sličnost njegovih stavova sa politikom SDA. Izgleda da prave patriote u teškim trenucima govore istim jezikom. A SDP gubi kompas, kao mnogo puta do sada postaju brod koji bespomoćno tone. Aferim.

Posteno i ljudski!
Covjek je svojim radom i istupima uvijek bio na liniji Bosne i Bosanaca i Hercegovaca i zato je bio i bice ,OSTACE u srcima svih Bosanaca i Hercegovaca a i postenih SDP u srcima i dusi
Fala Ti Zeljko

Sve je ovo dio predizborne kampanje. Već odavno ustaljeni oligarsi moraju zakoračit narodnu grbaču još naredne četiri godine, pa cilj opravdava sredstva. Svjesni su i aktuelci i ovi nadolazeći da je frustracija uveliko već obuzela oboljelo bosansko biračko tijelo, pa po onoj staroj najbolji lov je u mutnom, deri pa đe se stigne. Politika je naročito lijepa ako se može od nje lijepo da živi, a to je čini mi se u Bosni jako isplatan ulog. Kako li će biti kad se jednom Bosna probudi???

Bye bye SDP!!!

– izgubili ste najvažnijeg čovjeka u stranci,,a ne bi me iznenadilo da i drugi istaknuti SDP-ovci napuste stranku
– izgubili ste čovjeka na osnovu kojeg ste i dobili izbore,,a sve zbog toga što nikako da shvatite da vodite najpogubniju politiku za cijelu BiH na čelu sa lagumdžijom.
– svojom odlukom Željko će biti upamćen u BiH kao i Bogić Bogičević..
– lagumdžijini poslušnici,isključivo radi ličnog interesa,radi svog uhljebljenje utrkivat će se što brže i jače mogu da izraze nezadovoljstvo željkovoj odluci, ali on je ovim pokazao da mu je važnija država i ravnopravnost svih građana od stranke i ličnih interesa..i kad god se željko sjeti onih 300 hiljada Bosanaca i Hercegovaca što su mu poklonili povjerenje može do kraja života da ide uzdignute glave.

ostavka željka komšića na članstvo u SDP-u je očekivan akt i smatram da je moralan akt,,čime je dokazao da mu je država i ravnopravnost njenih građana na prvom mjestu,dakle prije stranke i ličnih interesa.
SDP je izgubio najvažnijeg čovjeka,,a ne bi me iznenadilo da i ostali istaknuti SDP-ovci polako počinju napuštati stranku..
kad god se željko sjeti onih 300 hiljada Bosnaca i Hercegovaca što su mu dali povjerenje na prošlim izborima može do kraja života hodati uzdignute glave. svaka čast!!!

Da ne ponavljam neke slicne napisane komentare sa kojima se 100% slazem…sve u svemu,ovo sto radi Lagumdzija je cisti “staljinizam”,i definitivno ovo je pocetak kraja SDP-a.Sve pohvale za velikog patriotu i velikog covjeka Zeljka Komsica.

Kolikovas je sto sad pametujete glasalo za komsica…..niko…..a dilavere kod nas u sdp seraspravlja i napusta stranka a kod vas izgleda svi mislekao silajdzic.Nista to nije desavalo se to pa sta sad…..

SDP kvari Lagumdžija i nekolicina poslušnika i njegovo egoistično ponašanje.
Ništa nije bolje ni u SDA I SBIH ,bahatost ,nepotizam i vlast pojedinaca ili grupa podobnih (ne)ljudi.Rastjerali su oko sebe ljude koji iole vrijede moralaom,znanjem i zvanjem.
Čistka treba da bude i u drugim strankama ,ali ne da odlaze dobri,već čistka bahatih kabadahija koji od stranaka prave društvo jednog lica i slično
Svako selo i mjesto imaju svog šerifa i kabadahiju stranke koga moraš dobro slušati i odrađivati prljave poslove ako hoćeš da opstaneš na poslu i sl.u protivnom si nadrljo i očekuj nož u leđa i svaki nazadak koliko god da si dobar,moralno,znanjem i zvanjem…

Zeljko Komsic svaka cast osnuj stranku uz tebe smo goni ***** napolje hocemo jednog presjednika a ne tri konja .Svaka cast Zeljko Komisc onaj lagumdzija je ……….mozete prepostavit ..pozz za dobre ljude

U SDP-u opstaju samo Lagumdžijini klonovi i oni koji samo klimaju glavom. Nikad više glas ovoj stranci.

N.M
SZ BiH je iz stranke otjerala Bahtu i njemu slične , a SDP je napustio Želko Komšić .To su dvije potpuno različite stvari .
U SZ BiH je Silajdžić sam tražio da ne bude predsjednik Stranke iako mu je Kongres dao mandat , sam se povukao.Lagumdžiju ne možeš skloniti sa mjesta predsjednika ni sa topom . To su opet dijametralno različite stvari .
Dornji ste , jer ko drugom jamu kopa ( uz pomoć FTV ) ne čini proljeće , ovaj ba – sam u nju pada .

Eto sanse Munibu Efendicu da ga zamijeni.Jer trenutno takav kadar u sdp-u visoko kotira. A Zeljko najbolje da predje u SDA jer da nije Bosnjaka za njega bi znala samo njegova najbliza familija, svu slavu i sve uspjehe su mu dali Bosnjaci tako da mu nije nikad ni bilo mjesto u sdp-u

Dilavere bolan davno sam ti reko sto se mene tice moze biti crni djavo na vlasti,meni je svejedno jer zivim odlicno i to iskljucivo od svog rada.Sada kada je sve unisteno nema vise povratka a trajnu stetu su napravile nacionalisticke stranke kao i haris kasnije sa dodikom vise nema popravka sad je stvarno nebitno ko vlada i to je samo vlastiti interes tako da me briga i za komsica i lagumdzije a kamoli zaostale politicare…..

@za nm:

SBIH je stranka sa novim ljudima, koja je iz svojih redova izbacila ljude koje je NAROD ŽELIO DA IH IZBACIMO a to su prije svega Sadik Bahtić,Safet Halilović,Spomenka Mićić, Mensur Alić(Menprom),Izet Žigić, Enes Duvnjaković itd..al su nam zato došli na stotine novih prije svega mladih ljudi. Na posljednjem Kongresu SBIH koji je održan 17.9.2011 godine pokazali smo jedinstvo što dokazuje i činjenica da je u Predsjedništvo SBiH izabrano 90% novih a prije svega mlađih ljudi,, tako da slobodno mogu reći da je SBiH potpuno reformisana stranka što takođe dokazuje i ogromna posjećenost izbornih skupština koje smo održali u svim općinskim organizacijama u BiH,,

A šta radi SDP?? SDP je preko FTV-a lansirala priču kako se SBiH raspada,,kako je nema,,a pokazalo se da ne govore istinu,, neka sad SDP i FTV odgovore narodu ko se raspada?? pa iz SDP-a je sam izašao čovjek istinski patriota koji im je donio pobjedu!!! SDP je u panici od revolta naroda,,jer nisu ništa uradili što su obećali 2010 god ( što je i sam željko to rekao),,slagali su 350 hiljada birača.

Država za praćovjeka

Ad-evo ako tako stojite sada i ja cu glasati za vas ali nebudimo smijesni niste se vi rijesili halilovica kao ni sdp komsica to se stalno desava……..prema tome svi sefovi su takvi kako lagumdzija tako i drugi…..sretno na izborima

Tip je apsolutno nebitan za buducnost BIH.
Prespavao je svojih sest godina u Predsjednistvu, kao hrvat koga su izabrali bosnjaci. Takva Bosna nema perspektivu. Zasto bi bosnjaci i srbi mogli izabrati svoje nacionaliste, a hrvati ne. Koga to Komsic predstavlja? Bosance i Hercegovce? Pa i hrvati su to isto.
Po cemu vi njega pamtite, po kojoj akciji, djelu, rezultatu; samo po pukoj demagogiji o ZAVNOBIH-U I AVNOJ-U.
Kada ce te shvatiti da je ovo (nazalost) neka druga BIH i da je Komsiceva prica dobra samo za njegove sarajevske jalijase.

Angelu merkel na mjesto komsica