fbpx

Šta je sve Refik Mujedinović uradio nakon što je ubio suprugu Halidu; Nesretna žena imala 5 povreda u predjelu glave

2 min. za čitanje

Stravičan zločin koji se dogodio u gradačačkom naselju Vida 2, kada je Refik Mujedinović sjekirom ubio suprugu Halidu Mujedinović, a potom u Srebreniku izvršio samoubistvo, potresao je cijelu BiH.

Njihove komšije su ostale u čudu kada su saznale za ovaj zločin, jer, kako kažu, nije se moglo primijetiti da imaju problema u braku.

– Halida i on su lijepo živjeli bez problema. Ona je imala kuću u Gradačcu, on u Srebreniku. Imali su djecu iz prvih brakova. Kako znamo, čovjek je bio vjernik, pošten, nisu imali problema. Normalno su živjeli, solidno penzionerski, ispričala je jedna od komšinica za Avaz.

Ako je suditi prema izjavi ove komšinice, Refik je nakon počinjenog ubistva djelovao prilično pribran.

– Šta se desilo,  ne zna niko osim Allaha i njih dvoje. Kad je njoj uradio to što je uradio, kad je ubio Halidu, okupao se, presvukao i otišao u Srebrenik kući gdje su gore živjeli i objesio se, ispričala je ova žena.

Refik Mujedinović je ostavio i oproštajno pismo. Kako se saznaje, pismo je započeo rečenicom: “Oprostite mi zbog ovoga što sam uradio”.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije usmrćena Halida Mujedinović iz Gradačca je imala 5 povreda u predjelu glave i vrata nanesene oštrim dijelom sjekire. Istražne radnje i vještačenja o ovom ubistvu su u toku.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments