fbpx

SIPA – Velika akcija, dvije osobe uhapšene zbog trgovine ljudima

1 min. za čitanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su jučer, 26. juna, u okviru operativne akcije “Hold” na području Gradačca realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

kako je saopćeno iz SIPA-e, uhapšene su dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Međunarodna trgovina ljudima” propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Oni su, po hapšenju, provedeni u prostorije SIPA-e zbog kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 3.000 konvertibilnih maraka, jedan laptop, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo “Međunarodna trgovina ljudima”.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Također u ovom predmetu je ostvarena i saradnja sa nevladinim organizacijama “Vaša Prava BiH” i Centar za pružanje usluga u zajednici “PUŽ” iz Tuzle.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments