fbpx

Prijateljica otkrila nove detalje: Emira je predvidjela da će je Anel ubiti

2 min. za čitanje

Emira se borila da svoje dijete zaštiti od trauma, stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma

Nažalost još jedna tragedija obilježila je novembar u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Anel Bećirović likvidirao je svoju 31-godišnju suprugu Emiru Maslan. Mladu majku iz Sarajeva sistem nije zaštitio. Koristila je sve što je imala na raspolaganju da zaštiti sebe i dijete, ali nije uspjela.

Tokom boravka u sigurnoj kući u koju je otišla jer nije imala drugi izlaz i način da pobjegne od svakodnevnog maltretiranja strepila je za svoj i za život djeteta, piše Crna-Hronika.

Emira se borila da svoje dijete zaštiti od trauma, stresa, jer je svaki susret sa Anelom Bećirovićem bio nova trauma, novo iživljavanje, udarci i bol.

– Borila se da dijete zaštiti. Žalila se na rad Centra za socijalni rad Novo Sarajevo. Posebno je bila razočarana kada joj je socijalna radnica rekla da će je Centar tužiti jer ne da dijete ocu, narkomanu. Pored Anela maltretiranje je vršila i Mukelefa njegova majka. A sve je počelo kada je ona tražila DNK od 4-godišneg djeteta. Nisu vjerovali da je to njihovo djete – navodi prijateljica.

– Brate ja sinoć pišem.

Da me ubije, halalosum.

Nije to problem, ne do Bog da šta budala djetetu ne uradi.

Ne znam ja šta je u njegovoj glavi ali realno svaki put dođe, znaš i sama, nadrogiran, pišti ko pretis lonac.

Kad god je nazvao, ti osjetiš u glasu da čovjek nije uračunljiv.
Što mi treba da strahuje. Ja kažem, j*** mene, šta da djetetu ne do Bog bude – napisala je Emira par dana prije likvidacije svojim prijateljicama koje su jedine imale “vremena i razumijevanja” za nju i njen problem.

Anelu Bećiroviću (34) je određen jednomjesečni pritvor.

Pritvor zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te uznemirenja javnosti.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments