fbpx

Policija pronašla laboratoriju za proizvodnju i uzgoj marihuane, uhapšene dvije osobe

2 min. za čitanje

Na području Bijeljine pronađena laboratorija za proizvodnju i uzgoj indijske konoplje, saopšteno je danas na konferenciji za medije Policijske uprave Bijeljina.

Kako se navodi u saopštenju bijeljinske policije, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini sproveli su 14.02.2024. godine, operativnu akciju na području grada Bijeljina.

“Izvršeni su pretresi na tri lokacije na području grada Bijeljine. Prilikom pretresanja pronađena je i privremeno oduzeta laboratorija za uzgoj indijske konoplje, kojom prilikom je izuzeto 270 komada stabljika ,,Indijske konoplje“ kao i pripadajuća oprema(grijalice, klima uređaji, termometri, specijalne lampe, ventilatori, vještačko gnojivo, filteri i druga elektro oprema), jedna puška, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela”, navodi se u saopštenju policije.

Pored zaplijene droge, policija je uhapsila i dvije osobe.

“Od strane policijskih službenika po naredbi postupajućeg tužioca lišeni su slobode B.D. i A.A. iz Bijeljine. Navedena lica će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ,, Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ danas biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu”, stoji u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments