Pljačkaš apoteke u Zenici ranio policajca

28. Februara 2022.
2 min. za čitanje

Policijski službenik MUP-a ZDK ranjen je nakon što je omeo pljačkaša u namjeri da nasilno uđe u apoteku “Mr. Weiss”, koja se nalazi u zeničkoj ulici Abdulaziza Aska Borića.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz zeničke policije, muškarac je jutros oko 5 sati došao u apoteku te udarcima u poseban šalter, gdje se pružaju usluge tokom noćnih sati, pokušao ući u apoteku. Uposlenice apoteke odmah su pozvale policiju, a po njihovom dolasku muškarac, koji je nasilno htio ući u apoteku, pucao je prema policiji te ranio jednog policajca u ruku i nogu nakon čega se dao u bijeg.

S obzirom na to da je grad pokriven videonadzornim sistemom policija je lako ustanovila da je muškarac počeo bježati prema magistralnom putu M-17, prema rijeci Bosni, gdje je uhapšen.

Kako lokalni portal Zenicablog saznaje, muškarac kojeg su policajci savladali u samom koritu rijeke Bosne je 39-godišnji Baki Bićevci. Prema ranijim navodima medija, on je proveo više od 15 godina u KPZ-u Zenica.

Ranije, 2016. godine, jedna TV ekipa je snimala priču o njemu kako se oženio i dobio dijete za vrijeme “slobodnih vikenda”, dok je služio višegodišnju kaznu. Iako je kazao da će se promijeniti po izlasku iz zatvora radi porodice, izgledno je da se predomislio.

Za sada nema zvaničnih informacija iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a policajac koji je zadobio povrede uspješno se oporavlja.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Oljačkas se zove Zuhdija Sarajlić iz zenice živi na krivačama u zenici pd.