fbpx

Poznata imena novih ministara u vladi TK

1 min. za čitanje

Skupština Tuzlanskog kantona dana će u 13 sati na sjednici hitnog karaktera razmatrati Odluke o izboru i imenovanju članova radnih tijela i Odluku o potvrđivanju imenovanja Vlade TK.

U novoj Vladi TK prema svemu sudeći će se naći tri ministra iz Vlade koju je smijenila bivša većina SDP-PDA-NS-SBB. Nova-stara ministrica zdravstva bi trebala biti Dajana Čolić (DF), Mustafa Šakić (SD) će obnašati poziciju ministra trgovine, turizma i saobraćaja, a Suad Mustajbašić (SDA) se vraća na poziciju ministra finansija.

Iz redova Socijaldemokrata drugi ministar je Emir Begić, sadašnji pomoćnik gradonačelnika Lukavca Edina Delića i nezvanično bi trebao rukovoditi ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Iz redova Demokratske fronte dolazi i ministrica kulture, sporta i mladih, a radi se o Ivani Mijatović iz Živinica.

Mirsad Muhadbegović je prijedlog Stranke za BiH za ministra za rad, socijalnu politiku i povratak, a ova stranka će dobiti još jedno ministarsko mjesto, tačnije imat će ministricu iz svojih redova.

SDA pored premijera i ministra finansija imat još pet ministara, među kojima su dr.sc. Ahmed Omerović (nauka i obrazovanje), Edin Duraković (privreda), Hajrudin Mehanović (MUP), Zoran Blagojević, sadašnji savjetnik Fadila Novalića (boračka pitanja) i Senada Dizdarević, pomoćnica načelnika općine Banovići, Bege Gutića (pravosuđe).

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bem ti zivot ko je sve ministar.
Dajte ljudi ovo je gore od koksare,dodicka,putina i cijene ulja.
Sta mali iz bokavica radi.