fbpx

Na granici BiH uhapšen osumljičeni za ubistvo

2 min. za čitanje

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Trebinje, 17. januara 2023. godine, uhapsili su N.M. (1992.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnog djela “ubistvo”. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Zupci i predat službenicima Kazneno popravnog zavoda Zenica. Prethodno, 13. januara 2023., službenici ove jedinice su prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Zupci lišili slobode N.B. (1999.).

Utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, 17. januara 2023., lišili su slobode D.K. (1996.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na letu za Dortmund.

Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška, 13. januara 2023., lišili su slobode A.R. (1976.) jer je tvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments