fbpx

Majka četvero djece porijeklom iz BiH ubijena u Austriji

1 min. za čitanje

Austrijski mediji prenijeli su vijest da je Jasmila (33), porijeklom iz Bosne i Hercegovine, majka četvero djece, ubijena u Beču, što je posljedica sukoba za starateljstvo nad djecom sa njenim bivšim partnerom.

Incident se desio u predgrađu Beča, kada je Jasmila ubijena hicem u glavu ispred vile svoje porodice, prenosi oe24. Osumnjičeni je njen bivši partner, 35-godišnji državljanin Švedske, koji je, također, rođen u BiH.

Mediji su još ranije prenijeli da Jasmina potiče iz dobrostojeće porodice privatnih preduzetnika, dok je osumnjičeni radio kao agent za nekretnine.

Kako se navodi, osumnjičeni je, nakon što je hicem u glavu pogubio svoju bivšu suprugu Jasminu (33), sjeo u svoj sportski automobil i zatim pobjegao. Kasnije se predao u policijskoj stanici u Deutsch-Wagramu. Osumnjičeni je već imao zabranu prilaska Jasmili, a od januara 2022. godine imao i zabranu nošenja oružja.

Trenutno je u pritvoru, a na suđenju će vjerovatno govoriti o motivima da ubije svoju bivšu suprugu. Kako su jučer prenijeli mediji, njih dvoje su se sukobili oko starateljstva nad djecom starosti 9 i 13 godina.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments