fbpx

KUD “Puračić” na korak od Svjetskog dječijeg festivala u Kairu

2 min. za čitanje

KUD “Puračić” dobio je zvanični poziv za učešće na Svjetskom dječijem festivalu u Kairu (World Children Festival Egypt), koji se održava od 24. do 30. novembra 2023. godine.

„Kulturno umjetničko društvo Puračić“ nastavlja tradiciju KUD-a „Jedinstvo“ iz Puračića koje je aktivno djelovalo od 1945. godine sve do 1992. godine. Svoj rad pod imenom „Puračić“ obnovili su 2010. godine i od tada rade punom snagom.

KUD „Puračić“ je organizovan kroz sekcije, a broj aktivnih članova društva se konstantno kreće između 150 i 200 članova, uključujući djecu, mlade i odrasle građane. Društvo je organizator i domaćin brojnih aktivnosti, dobitnik nekoliko priznanja i nagrada a njihov rad i upornost sada ih je doveo i na korak od učešća na Svjetskom dječijem festivalu koje se, ove godine, održava po četvrti put u Egiptu. Shodno tome, KUD “Puračić” poziva na podršku i pomoć kako bi obezbijedili svojim članovima da se pridruže ostalim učesnicima u Kairu.

Za odlazak i učešće potrebna su im znatna novčana sredstva (cca 15.000 KM) za avionske karte i dopunu sa opremom.

KUD “Puračić” obraća se ljudima dobre volje koji žele i mogu pomoći da svojim uplatama na njihov transakcijski račun, ili prilozima direktno u KUD, pomognu da se njihova želja ispuni te da KUD “Puračić” nastupa na Svjetskom dječijem festivalu pod zastavom BiH.

Uplate možete vršiti na transakcijski račun broj: 132 120 200 91 74190 kod NLB Banke.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments