fbpx

FUP objavio fotografiju droge koje su pronašli kod policajca MUP-a TK

1 min. za čitanje

Policijski službenici Federalne uprave policije jutros su na području Živinica izvršili pretrese i pronašli šest pakovanja opojne droge amfetamin.

“Pripadnici FUP-a su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda Živinice poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izvršili pretres na području Živinica zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, rekao je.

Prilikom pretresa u porodičnoj kući i pratećim objektima policijskog službenika I.M. (1998.), na okućnici je pronađeno šest pakovanja bijele praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin.

Navedena osoba je nakon pretresa uhapšena, te će nakon kriminalističke obrade biti predato u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, policijski službenik kod kojeg je pronađena droga zaposlen je u Policijskoj stanici centar u Tuzli, a od ranije su postojale indicije da se bavi nezakonitim radnjama.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments