fbpx

Vlada TK odobrila sredstva za zamjenu stolarije na Domu zdravlja Lukavac

1 min. za čitanje

Danas je Vlada donijela Akcioni plan energijske efikasnosti javnih objekata na području Tuzlanskog kantona za 2023. godinu. Ovim su, u skladu sa Studijom energijske efikasnosti javnih objekata Tuzlanskog kantona, utvrđeni objekti sa područja našeg kantona za koje će biti finansiranje mjere energijske efikasnosti.

Ukupna vrijednost implementacije planiranih mjera na ukupno 10 objekata ove godine iznosi 866.500 KM, a u okviru čega će se zamijeniti grijanje u školskim objektima JU OŠ „Klokotnica“ u Doboj Istoku i JU OŠ „Teočak“, PŠ Stari Teočak. U JU „Džakule“ u Gračanici, JU OŠ „Banovći“ u Banovićima bit će izvršena termoizolacija zidova, dok će u JU OŠ „Kalesija“, PŠ Gornja Kalesija uz termoizolaciju zidova biti izvršena i zamjena vanjske stolarije.

Osim navedenog, u Domu zdravlja u Živinicama bit će izvršena termoizolacija zidova, dok će u domovima zdravlja u Lukavcu i Kalesiji biti zamijenjena, odnosno ugrađena vanjska stolarija. U Kladnju će u zgradi policije biti termoizolirani zidovi, a na Klinici za hirurgiju UKC-a Tuzla će biti utopljen krov. 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Grijanje u Dzakulama vs stolarija u Lukavcu😀