fbpx

Eksplozija na benzinskoj pumpi u Tuzli

1 min. za čitanje

U unutrašnjosti poslovnice benzinske pumpe Petrol u naselju Irac u Tuzli večeras je došlo do eksplozije koja je najvjerovatnije uzrokovana curenjem plina. Kako saznaje [izvor], povrijeđenih osoba nije bilo, ali je nastala velika materijalna šteta.

Kako je kazala glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić, Policijskoj stanici Centar oko 18:55 sati je prijavljeno da je u unutrašnjosti jedne od prostorija objekta benzinske pumpe Petrol u ulici Rudarska u Tuzli došlo do eksplozije najvjerovatnije usljed istjecanja plina.

“Tom prilikom je nastupila materijalna šteta većeg obima, dok nije bilo povrijeđenih osoba. Na mjesto događaja je odmah upućena patrola Policijske stanice Centar te pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla. Mjesto događaja je obezbijeđeno od policijskih službenika, dok su plinske instalacije obezbijeđene od osobe koja je ovlaštena za to”, kazala je Sprečić.

Sprečić je precizirala da se očekuje i intervencija stručne osobe koja će izvršiti dodatni pregled plinskih instalacija na benzinskoj pumpi Petrol.

Kada se za to steknu uslovi, uviđaj će na mjestu događaja obaviti službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i inspektor protupožarne zaštite.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments