fbpx

Bego Gutić u jednom danu dao ostavku i ponovo postao premijer TK, Gadžo više nije ministar unutrašnjih poslova TK

1 min. za čitanje

Na taj način SDA se “riješila” Demokratske fronte u koaliciji sa NS Radom za boljitak i BPS-om, a novi koalicioni partner postala je Stranka za BiH, javlja KLIX.

Vlada TK je na čelu sa Begom Gutićem dobila pet novih ministara: Husein Topčagić (MUP), Ivana Kulić (pravosuđe i uprava), Izet Jagodić (obrazovanje, nauka, kultura i sport), Danijela Simić (rad, socijalna politika i povratak) i Nermin Hodžić (razvoj i poduzetništvo), dok u Vladi TK ostaju “stari” ministri: Hasan Ferhatović (prostorno uređenje i zaštita okoliša), Jakub Suljkanović (finansije), Srđan Mićanović (industrija, energetika i rudarstvo), Edin Ajanović (trgovina, turizam i saobraćaj), Abdulah Zukić (poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo), Elvis Bektić (zdravstvo) i Fahrudin Skopljak (boračka pitanja).

Za imenovanje nove Vlade TK glasalo je 20 zastupnika, pet je bilo protiv, a šest poslanika suzdržano.

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ovo samo u Bosni ima da podnese pismenu ostavku ujutro a u podne ponovo se imenuje isti premijer… nije ni cudo sto smo propali skroz…kako vas bolan nije stid naroda… doduse ovce su vas birale sad ih sisajte…jadan je nas kanton…poskidat ce vas Gadzo i Komsic ako Bog da na iducim izborima…

Jedini čovjek koji je krenuo u obracun sa kriminalom,koji je zaprijetio pijavicama u foteljama smijenjen je.Ali tu je stranka vjecitih direktora (zabih) koja ce se sada izvinuti kriminalcima i pustiti ih doma.
https://www.youtube.com/watch?v=c98jXVRx7lE

sjasi kurta uzjasi kurta sramota i grehota da norod nesmije i nece nista da ucini za sebe da bolje zivi, dok je medvjeda lopovi ce loviti i vladati. sram da vas bude zrtava za stvaranje drzave o gospodina skopljaka koi to isto pdrzava.narode opameti se niko vam nece pomoci ako sami sebi ne pomognete.

A sta to mi cekamo, jel nam neko brani da postanemo “Gadžonje” i da trazimo ostavku Gutica a povratak Gadže???

Smeta nam, jer znate zasto, vise u Tz radnik dobije za topli obrok i prijevoz nego u drugim gradovima za cijeli radni mjesec.

Citajte detaljno i sve ce vam biti jasno, 57 uposlenih u platama kostalo 1.442.379 maraka.

A gdje je jos sve ostao.

http://www.vladatk.kim.ba/Ministarstva/MPVS/Javne_ustanove_u_nadleznosti_ministarstva/3_IZVJESTAJ_O_RAD_i__POSLOVANJU_2013.pdf

Idiote (Gadzonja), uzeo si za primjer firmu koja je jedna od rijetkih koja posluje dobro i koja je stalno na meti zbog toga, kako od političkih struktura tako i od primitivaca kao što si ti. Po tebi bi najbolje bilo da svi nosmo gaće na štapu. Pa šta misliš glupane ko puni budžet iz kojeg se isplaćuju penzije i plaće prosvjetnih radnika, policajaca, zdravstvenih radnika i ostalih koji su na budžetu. Nažalost, ti nisi jedini… Većinu našeg naroda više brine tuđi boljitak nego što razmišlja o svom. Zato i jesmo tu gdje jesmo (između ostalog)

Ako nisi primjetio radi se o JP. Gdje je neki uspješni “MOZAK” dao dio prirodnih resursa ove zemlje u privatne ruke. Strašno uspješan treba biti da to vodi; Taman koliko i neki novi ministri koji bi trebali da vode razvoj ove zemlje a nikada u životu nisu napravili niti “HALU” WC u prevodu za one koji su odjednom zaboravili Bosanski jezik. U potpunosti se slažem sa gospodinom koji reče tražili ste gledajte-malo grublje citiram (ovce su vas birale sad ih sisajte)

Hvala. Ocekivao sam i mnogo gore komentare zastitnika vlasti.

Ovo nije firma koja posluje dobro cak i idiot to zna ali mi je drago da si to rekao u svom komentaru jer na taj nacin mogu da te svrstam u nivo kojem pripadas.

Nevjerovatno, on još i nastavlja da se provaljuje! O kakvoj “zaštiti” vlasti ti lupetaš! Ja ovdje govorim o firmi koju si “uzeo na zub” bez ikakvog povoda, firmi u kojoj su radnici (zaposlenici) vlasnici 49 % dionica, firmi koja godinama posluje pozitivno i u budžet kantona uplaćuje svake godine, ne malu količinu finansijskih sredstava. U toj firmi funkcioniše sindikat (visina plaće i jeste rezultat svojevremeno potpisanog Kolektivnog ugovora sa poslodavcem). Ta firma s plaćama nije ni blizu ostalih Javnih preduzeća (Telekom, Elektroprivreda) ali su se svi okomili na nju, pa čak i ta vlast za koju mi spočitavaš da je “štitim” (kakva glupost i ne poznavanje elementarnih činjenica), samo zbog naše “poslovične” zavisti (kako sam već naveo u prethodnom komentaru). Još da napomenem (zbog Šmita) da je naša vlast nebrojeno puta dokazala da se sve može uništiti pa čak i javna preduzeća (i Željeznice FBiH su javno preduzeće, pa pogledajte gdje su), tako da ciničan komentar “strašno uspješan treba biti da to vodi” prosto ne stoji… ne treba biti “uspješan” ali sposoban itekako treba a uspješnost je samo rezultat te sposobnosti.