Avion za Istanbul neće letjeti od 16.11. do 16.12.

2 min. za čitanje

dubrave2008Nismo uspjeli čestito ni da se obradujemo uvođenju redovne avionske linije za Istanbul, a već nam se desilo da od planiranog putovanja krajem mjeseca neće biti ništa, bar ne sa tuzlanskog aerodroma.

Razloga za ljutnju nema iako nije baš zgodno to što avioni neće letjeti svega nekoiliko dana nakon što je linija promovisana. Letovi su obustavljeni na mjesec dana, od 16. novembra do 16. decembra zato što avion BH Airlinesa ATR-72 ide na redovni remont, a drugog aviona koji bi ga zamjenjivao u BH Airlinesu nemaju.

Letovi za Frankfurt odvijaju se po redu vožnje.

Ipak, da bi ova informacija bila kompletna, uz čestitke za otvaranje redovne linije za Istanbul treba reći da taj značajan uspjeh tuzlanskog aerodroma znatno devalvira neažurnost podataka i nedostatak informacija tamo gdje se te informacije danas najviše traže, na internetu.

Na zvaničnoj web stranici Aerodroma Tuzla (www.tuzla-airport.ba) može se naći red letenja ali ne i informacija da će letovi za Istanbul biti obustavljeni. Na stranici ćete naći i informaciju da karte možete kupiti preko putničke agencije “Air Tours” koja djeluje u sastavu preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla” ali na telefonske brojeve koji su navedeni javiće vam se neko drugi. Broj agencije 277-677 kojeg smo pozvali i dobili ljubazan odgovor na naša pitanja, na toj stranici nije naveden.

I na kraju, ono što posebno čudi, iako je agencija “Air Tours” osnovana još 2007. godine, nema svoju web stranicu bez koje je teško i zamisliti da takva agencija može da radi. On-line rezervaciju i kupovinu karata iluzorno je i spominjati ali bar možemo reći da je cijena povratne karte Tuzla – Istanbul 400 KM i da je u nju uključena aerodromska taksa. Cijena u jednom smjeru je 300 KM.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije.net)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner