fbpx

Kup FBiH za odbojkaše: “7 Lukavac” 1 – 3 “Napredak” Odžak

2 min. za čitanje

OK 7Odbojkaši Napretka iz Odžaka zabilježili su pobjedu u Lukavcu i plasirali se za dalje takmičenje u kupu Federacija BiH. Domaći odbojkaši dobro su započeli utakmicu i zabilježili pobjedu u  prvom setu od dva poena razlike. U ovom setu lukavčani su pružili najbolju igru tokom utakmice.
U drugom setu domaći su poveli sa 3:0 a gosti izjednačili na 7:7 i u nastavku održavali prednost da bi ovaj set dobili sa tri poena razlike.  
Treći set je bio u znaku Odžačana koji su imali vodstvo od 8:6 i 16:12 i na  kraju seta slavili pobjedu od čak devet poena razlike.
Četvrti set bio je najzanimljiviji a igran je do 30 poena da bi se dobio pobjednik. Gosti su poveli sa 8:5 a u nastavku domaći su uspjeli poravnati rezultat na 15:15. U nastavku su se ekipe smjenjivale u vodstvu. U samom finišu se vodila prava drama za svaki poen da bi na kraju iskusniji i smireniji gosti ostvarili razliku od dva poena i podijeli radost sa svojim navijačima koji su ih pratili u Lukavcu.

7.LUKAVAC – NAPREDAK 1:3

Sportska dvorana u Lukavcu. Gledalaca 500. Sudije: Armin Mujkić (Zenica) i Edin Beganović (Hrasnica).
Delegat: Slavko Grgić (Breza).
Rezultat: 7. Lukavac – Napredak 1:3 (25:23, 22:25, 16:25, 28:30).

7.LUKAVAC: Bašić, Kambić, Memić, Imamović, Salkić, Muharemović, Mehmedović, Ibričić, Burgić, Sivčević,  Okičić.
Trener: Alen Džambić.

NAPREDAK: Jelušić, Grgić, Teodorović, Tomić, I.Stanić, D.Stanić, Ilić, Elezović, Jurić, Ćulap, Kljajić, Lopandić.
Trener: Pero Stanić.

(Sakib Hodžić/SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

ljudi treba podrske sedmici hajmo siouxi gdje ste da navijamo molimo vas podrske i od strane kluba i od pojedinaca hvala na razumijevanju pozz siouxima…