fbpx

ZZOTK: Do 31.3. pružanje zdravstvene zaštite bez ovjera

1 min. za čitanje

Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona izdalo je naredbu kojom se svim zdravstvenim ustanovama i privatnim zdravstvenim radnicima nalaže da osiguranim licima Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona pružaju zdravstvenu zaštitu bez traženja bilo kakvih vrsta ovjera do 31.03.2020. godine.

Naredbu prenosimo u cjelosti:

Radi epidemiološke situacije, preporučuje se osiguranim licima da izbjegavaju dolaske u poslovnice zdravstvenog osiguranja bez stvarne potrebe i samo u slučaju neodložnih obaveza i zahtjeva, te da ni u kojem slučaju ne dolaze ukoliko imaju respiratorne tegobe, hronične bolesti i uopšte teško zdravstveno stanje.

Prilikom komunikacije i razgovora između dvije osobe (osiguranog lica i radnika Zavoda) održavati udaljenost od najmanje jednog metra.

U poslovnicu zdravstvenog osiguranja propuštati jedno osigurano lice na jednog radnika kako bi se smanjio broj osoba u šalter salama, te ograničio ulazak na manji broj ljudi.

Radnicima Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona preporučuje se često i temeljito čišćenje i dezinfekcija ruku i radnih površina.

Cijeneći trenutnu epidemiološku situaciju u svijetu i u BiH, te uzimajući u obzir činjenicu da se situacija svakodnevno mijenja vezano za širenje korona virusa (COVID-19), potrebno je poduzeti navedene mjere prevencije.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments