fbpx

Zbog poplava zatvoreno više graničnih prijelaza

2 min. za čitanje

Zbog trenutne situacije sa poplavama u Republici Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi: Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Bosanski Novi.

“Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta”, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: Bihać-Srbljani (Kostela), Bihać-Kamenica i Bosanska Otoka-Bužim.

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj putničkih vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano.

“I na ostalim putnim pravcima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoravamo na vodu na kolovozu, opasnost od novih klizišta i učestale odrone kamenja na kolovoz”, navode iz BIHAMK-a.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, te da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25. novembar i Vis za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments