fbpx

Vlada TK: Osigurano gotovo 500.000KM za školske objekte na teritoriji Grada Lukavca

2 min. za čitanje

Nakon što je u četvrtak na vanrednoj sjednici Vlade TK usvojen Program kapitalnih investicija u ukupnom iznosu od cca 8,5 miliona KM, najviše sredstava, oko 3,4 miliona KM će biti utrošeno u oblasti obrazovanja kroz razne vrste investicija, projekata i radova na školskim objektima širom Tuzlanskog kantona.

Iznos od ukupno 436.400,00KM odobren je za škole sa područja Grada Lukavca i to:

  • Na ime rekonstrukcije dijela stolarije odobrena su finansijska sredstva OŠ „Gnojnica“, u iznosu od 70.000,00KM.
  • Za utopljavanje objekta i zamjenu stolarije u OŠ „Poljice“ Lukavac odobrena su sredstva u iznosu od 171.000,00KM, dok je 11.700,00KM odobreno za rekonstrukciju grijanja (kotao na čvrsto gorivo).
  • 6.000KM odobreno je Područnoj školi Babice za rekonstrukciju fasade.
  • OŠ “Prokosovići” odobren je iznos od 30.000,00KM za sanaciju pristupne saobraćajnice.
  • Područnoj školi Orahovica odobreno je 29.500,00KM za zamjenu vanjske stolarije.
  • Područnoj školi Jaruške Gornje odobreno je 48.000,00KM za rekonstrukciju školskog objekta.
  • Iznos od 30.000,00KM odobren je OŠ „Lukavac Mjesto“, na ime zamjene unutrašnje stolarije.
  • Mješovitoj srednjoj školi Lukavac odobren je iznos od 15.200,00 KM na ime postavljanja ivičnjaka ispred ulaza škole i postavljanje tlakavaca debljine 6 cm.
  • Odobrena su i finansijska sredstva OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac, u iznosu od 2.500,00 KM, na ime nabavke i ugradnje video nadzora.

Napominjemo da je ovo samo nastavak pomoći sanacije školskih objekata i obezbjeđivanju boljih uslova učenicima i nastavnicima. Prethodno je Vlada TK, na čelu sa premijerom Halilagićem, kroz program energetske efikasnosti, sa cca. 150.000,00KM finansirala zamjenu stolarije na objektu OŠ “Lukavac Grad”.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Podržavam što i obrazovne ustanove imaju podršku Vlade TK,u trenutku kada je novca sve manje.Pitao bih političare,a naročito one koji odlučuju o svemu,da se nikako ne sjete da sva djeca treba da imaju bolje uslove za školovanje,od prevoza,grijanja u školama,fiskulturne dvorane,a posebno nastavna učila,digitalne table,pc i drugo.
Zašto pitam,nije teško pogoditi???Nisam vidio na spisku nijednu školu na Ozrenu,nije valjda da oni imaju sve,pa im ništa ne fali.
Bila je priča na ovom portalu i o sredstvima za obnovu puteva,onih loših,nekategorisanih,a njih je najviše u MZ na Ozrenu,koje pripadaju Gradu Lukavac.To je vaš posao gospodo na vlasti,svi zaslužuju bolje uslove života,a posebn sva djeca.Gdje je solidarnost,gdje je potvrda da se gleda svaki čovjek istim očima!!!Druge mjesne zajednice imaju trotoare,vodovod,novoizgrađene asfaltne puteve,a put od Malinjaka do Panjika ima više rupa nego dobrog asfalta;pa put od Turije,prodavnica na raskršću,do Pračića ,kojim se prevoze radnici autobusima na rad u Koksari,Fabrici sode,Rudniku Šikulje,liči na sve samo ne na asfaltni put.To je tako već 40 godina i niko da se sjeti da to treba popravljati.
Imamo jednu,jedinu farmu,koja uzgaja razne poljoprivredne kulture,sir vrhunskog kvaliteta,med,voće po najvišim standardima proizvodnje biohrane,”Milo selo” u Milinom Selu i koja želi da razvija uporedo i turizam,jer je sve pitomo i daleko od zagađvača čovjekove sredine.A kako da dođe sa porodicom kad svakog trenutka može da polomi osovinu,iskrivi felgu i naguta se prašine sa makademskog puta.
Valjda će političari napokon shvatiti da se ovo ne smije više ponoviti i da je najvažnije da se pomogne čovjeku,njegovoj djeci i porodici,ali svima,a ne da gleda na tas na kantaru šta će prevagnuti,korist za čovjeka ili njegov interes.Obećanja pred izbore su samo lijepo sročene riječi,a nade za nas,obične građane,su samo manipulacije kako da dobiju što više glasove.Zar i ova sredstva za škole ne pokazuju to,veće MZ više sredstava dobijaju,a biće i više glasova i to za samo jednu političku partiju.

Jedan jedini Irfan

Bolje reci da su donaciju dobili SDA kadrovi koji dolaze iz ovih MZ jer su bas oni kandidati ispred SDA na izborima 2022.