fbpx

Vlada TK će podržati održavanje konferencije „Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji“

2 min. za čitanje

Organizacija prve načno – stručne konferencije „Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji“ bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića sa predstavnicima Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona.

Kako je danas rečeno, uloga pedagoga i psihologa je danas ključna u brojnim institucijama i shodno tome stučnjaci iz ovih oblasti se susreću sa različitim izazovima u svom radu. S tim u vezi ovaj naučno – stručni skup omogućit će prikaz aktualnih problema, ali i rezultata istraživanja i mogućih načina prevazilaženja izazova u oblasti pedagogije i psihologije. Imajući u vidu međunarodni karakter Konferencije, te činjenicu da je već prijavljeno više od 100 naučnih i stručnih radova, od Konferencije se očekuje da omogući razmjenu iskustava s ciljem unaprjeđenja pedagoško – psihološkog, a posebno odgojno – obrazovnog rada, a time u konačnici i doprinese podizanju kvalitete obrazovnog sistema kako u našem kantonu, tako i u cijeloj regiji.

Premijer Tulumović je izrazio zadovoljstvo organizacijom jednog ovakvog skupa, koji će biti prilika za razmjenu iskustava, ali i kvalitetnije stručno umrežavanje osoba koje se bave psihologijom i pedagogijom. S tim u vezi Vlada će u narednom periodu iznaći mogućnosti i da finansijski pomogne
održavanje ove konferencije, kazao je premijer Tulumović.

Osim premijera Tulumovića, današnjem sastanku su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić i ministar finansija Suad Mustajbašić, dok su u ime Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona tu bili Adina Arapčić, Fuad Imširović i Nermin Mulaosmanović.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

U tekstu je cetiri puta spomenut premijer Tulumovic.

A dugoci preduzeca koja pripadaju vladi kantona. Od toga 44 miliona ukc-a