fbpx

Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac: “Ne preporučuju se putovanja u zemlje sa potvrđenim slučajevima Corona virusa”

1 min. za čitanje

Sa formiranjem Kriznog štaba JZU Dom zdravlja Lukavac paralelno je sprovedeno formiranje mobilnih timova i stručna edukacija dijela tehničkog osoblja za pregled i uzimanje uzoraka od osoba koje su došle iz rizičnih područja (Italija, Iran, Kina), kao turisti ili uposlenici pomenutih država.

U periodu od 17.02.2020.godine u Higijensko-epidemiološku službu JZU Dom zdravlja Lukavac ukupno se javilo 14 osoba koje su stavljene pod zdravstveni nadzor.

Trenutno su još samo tri osobe u kućnoj izolaciji od kojih je jedna nakon pojave simptoma ( temperatura, grlobolja) juče pregledana i testirana na Corona virus (povratnik iz Italije).

Prispjeli nalaz je negativan, tako da na našoj općini, kao i u federaciji trenutno nema niti jedan zabilježen slučaj oboljelog od Corona virusa. S tim u veti molimo naše građane da se i dalje pridržavaju uputa o samozaštiti (pranje ruku, pravilno kašljanje i kihanje, provjetravanje prostorija, izbjegavanje nepotrebnih skupova) uz napomenu da će Krizni štab JZU Dom zdravlja Lukavac skupa sa Higijensko-epidemiološkom službom pratiti situaciju na našoj općini i blagovremeno saopštavati prispjele informacije.

Stav naše zdravstvene ustanove je da se ne preporučuju putovanja u zemlje sa potvrđenim slučajevima Corona virusa.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Auu zaključka u p.m.
I preporučuje se da jedete bijelog luka i nosite potkosulju…

Elketrans ce da vodi zene za 8 Mart ovaj puta u…..nigdje.

Nismo mi to znali dok se dom zdravlja nije oglasio.Hvala puno ja bas mislio u Italiju malo.

Obavezno Ga staviti pod zdravstveni nadzor…

Bas je bilo lijepo jedno izvjesno vrijeme bez tebe Pujdo.Napravio si veliku gresku nisi cestito zemljici rodjendan a time se jos vise uvuces svojim Bosnjacima u bulju.Izgleda da si doso tobe il te vise niko ne handri.