fbpx

Više od 7.000.000KM za nabavku neophodnih materijala za zaštitu od korona virusa

1 min. za čitanje

Federalni štab civilne zaštite sinoć je održao vanrednu sjednicu. Štab je u prethodnom sastavu imao 21 člana, a izmijenjenom Uredbom Vlade FBiH sada broji devet članova. Razlog ove izmjene je da se Štab nije pokazao efikasan kod donošenja hitnih Odluka koje će zaštiti stanovništo i obezbijediti potrebnu medicinsku opremu.

Novi (stari) komandant i načelnik FŠCZ su Jelka Milićević i Fahrudin Solak, a članovi Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, Ensad Korman, zamjenik direktora Federalne uprave policije, Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo, Tončo Bavrka, direktor Federalne direkcije robnih rezervi, Namik Hodžić, sekretar Crvenog križa/krsta F BiH, Sanita Alagić i Mustafa Kadribegović, pomoćnici direktora FUCZ.

Na sinoćnjoj vanrednoj sjednici FŠCZ, uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, donijeta je Odluka o nabavci materijala i opreme u uslovima pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID 19) u vrijednosti od 7.128.012,00 KM. Radi se o nabavci zaštitnih maski, dezinfekcionog sredstva, zaštitnih rukavica, odijela i naočala i testova za detekciju nCov-2019 all in one test/kit/RNA.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments