fbpx

Velike gužve na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

1 min. za čitanje

Saobraćaj je jutros otežan zbog intenzivnog snijega koji pada na području BiH, a kilometarske kolone vozila i duga zadržavanja zabilježena su na graničnim prelazima na sjeveru BiH, prema Hrvatskoj.

Kolone automobila zabilježene su na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina, ali i Orašje, a brojni stanovnici se nakon božićnih i drugih blagdana danas vraćaju u inostranstvo.

Kada je riječ o stanju na putevima, snijeg koji pada u većem dijelu Bosne otežava saobraćanje, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima. Trenutno je na snazia zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Romanije (Sarajevo-Rogatica).

Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Foča (Rogoj), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelja), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (Blidinje), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (preko Makljena), kao i na širem području Odžaka i Orašja.

“U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Na put ne krećite bez zimske opreme”, saopćeno je iz BIHAMK-a

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments