fbpx

Velika akcija policije: Zaplijenjena 303 kilograma skanka, uhapšeno 8 osoba

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS proveli su operativnu akciju “Transporter” i oduzeli 303 kilograma skanka, saopćeno je iz MUP-a.

Kako se navodi, osim droge policija je privremeno oduzela i više skupocjenih automobila. Također, u sklopu akcije uhapšeno je i osam osoba.

“Osam od devet osoba koje su lišene slobode u ovoj akciji, provedeno je danas u ranim jutarnjim satima u Tužilaštvo BiH. Za jednom osobom se još traga”, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Policija je navela kako su u sklopu akcije izvršeni i pretresi na više od 20 lokacija u BiH te da se kriminalna grupa sumnjiči za djela organizovanog kriminala te neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

“U akciji ‘Transporter’ učestvuju pripadnici SIPA-e i kantonalni MUP-ovi iz Sarajeva i Tuzle te policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jednice, Žandarmerije te PU Banja Luka, Prijedor, Bosanska Gradiška i Istočno Sarajevo”, navodi se.

Sve aktivnosti provode se po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments