fbpx

Velik odziv građana na skupu podrške narodu Palestine u Tuzli

1 min. za čitanje

Nekoliko hiljada građana Tuzle i Tuzlanskog kantona okupilo se danas na Trgu slobode na skupu podrške narodu Palestine koji je posljednjih dana izložen žestokim napadima Izraela.

Skup su organizirali Udruženje bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Palestinske zajednice u BiH, au ime organizatora prisutnima se obratio dr. Ghassan Husni. 

– Oni misle da se ovaj glas ne čuje. Ovaj glas se čuje i čut će se u Gazi, a svaki glas je važan. Narod Palestine nema izbora. Ili će živjeti u slobodi ili će poginuti. Dobijam svakodnevno poruke, jednu ću podijeliti i sa vama. To su vapaji ljudi, žena i djece koji ginu, a kojim nitko ne želi pomoći – rekao je dr. Husni. 

Potom je pustio audio poruku svog prijatelja koji je u Gazi i koji je očajnički zamolio za pomoć. 

Prisutnima se obratio i Fahrudin Sinanović, koji je rekao kako skup u Tuzli nije antizapadni nego antifašistički, a slično je ponovila i omladinska aktivistkinja Adna Srabović, koja je podsjetila na historiju okupacije Palestine i zločine koji se decenijama događaju i ponavljaju. 

Skup je okončan uz povike “Sloboda Palestini”, a narodu Palestine iz Tuzle je poručeno kako neće biti sam i zaboravljen. 

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments