fbpx

Vatra ugrozila kuće u Donjoj Jablanici

2 min. za čitanje

Požar na području Jablanice proširio se tijekom prethodne noći te je ugrozio stambene objekte.

Požarna se linija u nedjelju znatno približila naselju Donja Jablanica, pri čemu su i dalje ugroženi objekti na lokalitetu Komadinovo vrelo.

Prilikom intervencija vatrogasci su se suočavali sa odronom kamena niz strme litice, čime je bila ugrožena njihova sigurnost.

Požar se počeo spuštati niz strme padine s platoa Plase u pravcu kanjona Neretve. Jedan dio požarišta na platou Plase se proširio na područje Grada Mostar i nastavio spuštati u pravcu Dive Grabovice.

Nadljudskim naporima je na platou Plase jedna požarna linija stavljena pod kontrolu, te je zaustavljeno napredovanje vatre u dubinu šumskog kompleksa endemske vrste bora – munike, priopćeno je iz Županijskog operativnog centra Civilne zaštite.

Aktivan je požar na području Stupišta i Derana u općini Stolac. Gori trava, visoko i nisko raslinje, a zbog nepristupačnosti terena i miniranog područja onemogućeno je gašenje. Iz Civilne zaštite navode kako je do sada zabilježeno tridesetak detonacija.

Na požarištu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Na području Grada Mostara požar kod Bogodola ugašen je u 1 sat i 30 minuta iza ponoći, a od jutros aktivan je požar u Vitoši. Gori šuma trava i nisko rastinje.

Jedna vatrogasna ekipa dežurala je cijeli dan i noć na lokalitetu Budisavine u čapljinskoj općini, gdje je požar i dalje aktivan, a gašenje otežano zbog miniranog terena.

Vatrogasci su tijekom protekla 24 dana imali još nekoliko manjih intervencijama u svim općinama i gradovima Hercegovačko-neretvanske županije.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments