BIHAMK – Na graničnim prelazima pojačan promet vozila

1 min. za čitanje

U jutarnjim satima dolazi do pojačane frekvencije vozila, posebno na dionicama u gradskim centrima, pa se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se polazak na duža putovanja u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova na asfaltiranju, danas će u vremenu od 08 do 18 sati doći do obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Babin Do-Šabići-Sinanovići (poddionica Šakote-Lukavac ).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Orašje, Zupci, Hum i Deleuša, saopćava BIHAMK.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar