fbpx

Upaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH, jak vjetar i moguće poplave

1 min. za čitanje

Za veći dio Bosne i Hercegovine zbog najavljenog vjetra, koji će puhati i do 70 kilometara na sat, a za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle zbog najavljene kiše, meteoalarm je upalio žuto upozorenje.

Za regiju Banja Luka upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na sat, dok je za prijedorsku regiju prognozirano da će udari vjetra biti između 50 i 70 kilometara na sat.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar”, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

Za regiju Višegrad očekuje se količina padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog padavina”, ističe se u upozorenju.

Za regije Bihaća, Livna, Sarajeva i Tuzle upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na sat.

Za sarajevsku regiju upozorenje je izdato i jer se očekuje količina padavina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, a za regiju Tuzle očekivana količina padavina je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. 

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments