fbpx

Servisne informacije: Planirana isključenja električne energije

2 min. za čitanje

Servisne informacije za dan 15.11.2023. godine

VODOSNABDIJEVANJE: Stanje vodosnabdijevanja gradskog i prigradskog vodovodnog sistema kojim upravlja JP ”Rad” Lukavac danas je redovno. Voda iz gradskog vodovoda Lukavac ne zadovoljava propisanu kvalitetu prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće. U okviru redovnih aktivnosti tim radi na praćenju stanja i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Timovi su svakodnevno na terenu na praćenju i mjerenju protoka vode. Poslovi po nalogu Grada Lukavca.

ELEKTRODISTRIBUCIJA: Uredno snabdijevanje električne energije. U četvrtak 16.11.2023. godine  u periodu od 8 do 10 sati bez el. energije bit će dijelovi naselja Poljice Gornje: Romići, Pilavdžići, Malkići, Rabići, Pustoline, Murgići, Bijelići, Frkići, kao i dio naselja Babice do raskrsnice za Orahovicu. U periodu od 11 do 15 sati bez el. energije dio naselja Turija: Ovršje, Mosorovac, Devetak do Hodžića, kao i dio naselja Puračić: Caparde, Prosine i Devetačka ulica.

ODVOZ SMEĆA: Odvoz smeća se odvija po planiranom rasporedu za srijedu. U Odluci o komunalnom redu definisano je da se kućnim smećem smatraju čvrsti otpadci koji nastaju u stanovima, individualnim stambenim objektima a koji se po svojoj veličini mogu odlagati u posude za kućno smeće.Kućnim smećem ne smatraju se zemlja, otpadci i ostatci građevinskog materijala, šljaka, podrumsko,dvorišno i tavansko smeće.

Također, iz JP “Rad” još jednom obavještavaju korisnike usluge koji imaju manju količinu pepela i odlažu ga u kućnom smeću, da su u skladu sa ugovorom o odvozu kućnog smeća dužni pepeo upakovati u posebnu vreću kako bi se spriječili tehnički problemi na vozilima a koje uzrokuje pepeo u rasutom stanju. Neupakovani pepeo neće biti odvezen, navode.

HIGIJENA GRADA: Poslovi po nalogu Grada Lukavca, nadležne službe.

CENTRALNO GRIJANJE: Isporuka i distribucija toplotne energije se odvija uredno, a svakodnevno se vrši obilazak i kontrola ispravnosti rada podstanica. Korisnici toplotne energije,dužni su o svom trošku sistematski održavati i kontrolisati kućnu toplovodnu instalaciju, a u slučaju kvara za vrijeme sezone grijanja brzo otkloniti kvar ili havariju.

JAVNA RASVJETA: Poslovi po nalogu Grada Lukavca, nadležne službe.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments