fbpx

U Tuzli osnovana nova stranka: Enver Bijedić na čelu

1 min. za čitanje
Foto: Faktor

U Tuzli je danas osnovana nova politička partija na čijem će čelu biti Enver Bijedić, donedavni predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, a članstvo će činiti bivši članovi SDP-a.

– Ovo će biti stranka koja će aktivno učestvovati u promjeni stanja u društvu. Ne želimo da budemo u udobnim stolicama opozicije, kritikujemo postojeće stanje, a ništa ne rješavamo. Socijaldemokrati BiH će biti parlamentarna stranka na svim nivoima od državnog, federalnog do kantonalnog – rekao je danas Enver Bijedić, koji je izabran za predsjednika nove stranke.

Pored državnog parlamentarca Bijedića, SD BiH imat će pet federalnih zastupnika, dva kantonalna u TK te tridesetak vijećnika u općinskim i gradskim vijećima TK.

U BiH imamo 132 politička subjekta, ovo danas je nešto drugačije, nešto čega nije bilo. Mi Tuzlu vidimo kao kolijevku socijaldemokratije,  mislimo da Tuzla zaslužuje da bude pitana u procesu stvaranja socijalno odgovorne demokratske BiH. Naš stav je da se interesi države, ekonomije, zapošljavanja, mladih ne smiju podrediti bilo kakavom ideološkom opredjeljenju – rekao je jedan od osnivača stranke Edin Delić, načelnik Općine Lukavac kojem je ovo sedma stranka u nizu.

Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nit ste napravili kolijevku,nit ista u kolijevci.Nego ste ukrali i kolijevku i ONO u njoj sto su generacije rodile i njegovale.Vi samo ljuljate,ljuljate.Samo dobro pazite.Kad je”preljuljate”,silom inercije ce se otetii i razbiti vam ONO cime dezimformirate gradjane.
“Gospodo”, povucite se sa funkcija,krenite iz opozicije i napravite nesto ako imate cime i ako znate.Ovo je vas plagijat za koji se odgovara.Zadrzali ste sve pozivije,funkcije i,bezbeli plate,a lafinate i duminate o mladima.
Guzice ste zavalili duboko u fotelje,guzicari !
Gospodine ,Edine Delicu,podnesite ostavku na mjesto nacelnika i krenite iz pocetka.Ako imate istinski kvalitet revolucionara,narodce to prepoznati i valorizirati.I jos nesto:NITI IJEDAN ISTINSKI REVOLUCIONAR NIJE NIGDJE I NIKADA IZ DUBOKE I PRIJATNE HLADOVINE FOTELJE. IZVEO ISTINSKU REVOLUCIJU.To samo rade populisti,diktatori iskorojevici!

kad bi dao ostavku nikad ni provirio ne bi ni u lukavac više,može pobjedjivat dok ucjenjuje.zapošljenjem sina,asfaltom…isti MUJKIĆ…Konj pa haj de
Živjeli
Muftić,Omerdić,Ibrakić,Hodžić,Memić.Beca…

Lafinaš 7 stranaka
Preletačević 6
Softić 5
….
Još koji dan pa u zaborav oktobar2020

Frca iz njih optimizam na svakoj slici….ko na komemorativnoj sjednici kad je ono preminuo drug Kardelj.

svi uhljebi , prodavaci lafine , lopovi …….. nedo Bog da ovo dodje na vlast u 2020 pa unistili bi Lukavac

Ovi poranili sa Paradom Ponosa…

Bolji naziv… Stranka Preletača – SP

Otpad od SDP-a, kao i PDA od SDA.

Veceg kriminalca od ovog Bijedica na TK nema!