fbpx

U toku je provođenje projekta vektorizacija i ažuriranja poslovnih jedinica

1 min. za čitanje

U toku je provođenje projekta vektorizacija i ažuriranje prostornih jedinica, formiranje i ažuriranje evidencije ulica i kućnih brojeva (podaci adresnog registra, podaci JLS), ažuriranje BP RPJ (baza podataka registra prostornih jedinica), priprema za štampu skica statističkih i popisnih krugova.

Federalni zavod za statistiku u saradnji sa firmom ANGERMEIER d.o.o. Sarajevo vrši pripreme za izradu kartografske dokumentacije i ažuriranje podataka postojeće baze podataka registra prostornih jedinica.

Ažuriranje svih podataka prostornih jedinica izvodi se u skladu sa Metodologijom za uvođenje i vođenje jedinstvene evidencije i jedinstvenog registra prostornih jedinica, Tehničkim uputstvom za izradu dokumenata statističkih i popisnih krugova, kao i Modelom podataka propisanim Pravilnikom o bazi podataka katastra nekretnina (Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove).

U skladu sa navedenim, obavještavamo stanovništvo da će izvođač usluga, ANGERMEIER d.o.o. Sarajevo, vršiti terenski obilazak radi određivanja granica statističkih i popisnih krugova, kao i ažuriranje stanja objekata, ulica i kućnih brojeva na skicama.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments