fbpx

Svetlana Cenić – BiH je velika praona para

3 min. za čitanje

Ekonomska ekspertica Svetlana Cenić gostovala je u emisiji Pressing na N1, u kojoj je između ostalog govorila i o policijskim akcijama u kojima su privođeni policijski službenici, ali i spominjana imena nekih političara. Do čega će sve odvesti ‘Sky’ aplikacija?

“Ja se uzdam jedino u ove strane skraćenice: FBI, DEA, u domaće malo manje. Kažu mi da je i njemačka obavještajna služba učestvovala u tim akcijama. Nadam se da će biti još više tih poveznica objelodanjeno. Ja sam samo posmatrač i neko ko je davno rekao i ponavljam isto – da je BiH jedna ogromna praonica para”, kazala je Cenić.

Kako se peru pare?

Ne samo kroz građevinske projekte, tvrdi Cenić.

“Imali ste primjer mlade dame koja kaže: pravda će pobijediti. Vrlo mlada a ima ogroman kozmetički salon, napredna oprema, skupa garderoba, torbe, putuje se u Dubai”, podsjetila je na jednu od privedenih osoba u akciji Black Tie 2.

A isto i kroz ugostiteljstvo.

Komentirajući izjavu Zlatka Miletića, nekadašnjeg prvog čovjeka Federalne uprave policije, a sadašnjeg državnog delegata, koji kaže da samo u Sarajevu ima 25 policajaca u čijim se ugostiteljskim objektima dila droga i peru pare, a nema akcije nakon toga, Cenić kaže da on to nije rekao “tek tako”.

Zašto nakon te izjave nije uslijedila nikakva akcija?

“Ja bih išla slijedom logike, pa očito mole Boga da se ne talasa. Ja bih pitala Zlatka Miletića, on nije ni naivan ni nestručan, jer godinama je u tim tokovima i zna, to je neko ko poznaje grad i kako diše grad, nije to rekao tek tako. Čudi me da ga neko nije pitao, kako, zašto zbog čega, da li bi mogao da pomogne?”, kaže Cenić i zaključuje: “Međutim, izgleda vrana vrani oči ne vadi”.

“S Kinom se igrati ne može”

Da li će se Dodiku i Vučiću “obiti o glavu” bliske veze s Rusijom i Kinom, te kako komentariše činjenicu da se Dodik hvali podrškom Vladimira Putina?

“Ne zaboravite da je RS u svim tim odnosima jedna tačkica. To je isto kao da Putin kaže podržavam mjesnu zajednicu. Podržavao je on svašta. Podsjetimo se bombardovanja Srbije i gdje je tu bila Rusija?”, zaključila je.

Ističe kako je Dodiku “prolazilo” da zateže odnose do “pucanja”, te da i Vučić tako funkcioniše godinama.

“On će reći Zpadu da će uticati na Dodika. Trenutno je svijet u Ukrajini, u Palestini, ne treba im još jedno žarište”, kazala je Cenić.

O odnosu s Kinom.

“S Kinom se igrati ne može. Nije Kina ta koja će dati fondove, grantove. Daće kredit uz surove uslove”, zaključila je.

Preuzeto sa akta.ba

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments