fbpx

Pronađena laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuana

2 min. za čitanje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je da je 13./ 14.2021. godine, u vremenskom periodu od 22:45 do 3:15 sati, preduzimajući mjere i radnje na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “BOTANIKA” pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajeo, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u ulici Humska, općina Novo Sarajevo izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koju koristi lice E. K., rođen 2001. godine u Holandiji, nastanjen u Sarajevu, kao i putničkog motornog vozila koje koristi ova osoba.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna “LABORATORIJA” za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane u kojoj se nalazilo sljedeće:

106 stabljika visine od 50 do 160 cm koje asociraju na biljnu vrstu “CANNABIS SATIVA” i 2,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Također od E. K. su oduzeta četiri mobilna telefona i jedna lična karta na tuđe ime za koju se sumnja da je krivotvorena.

E. K. je 14. decembra u 3:15 sati uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 1. i člana 373. stav 2., a u vezi sa stavom 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Krivotvorenje isprave), nakon čega je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Po završenoj krininalističkoj obradi, isti će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments