fbpx

Pretresi na osam lokacija u okviru operativne akcije ‘Pills’

1 min. za čitanje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su danas pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavile u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini. Time je počinjeno krivično djelo nedozvoljene trgovine u vezi sa krivičnim djelom saizvršiteljstva, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine. 

U operativnoj akciji “Pills” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena krivična djela. 

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske,  Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments