fbpx

Premijer TK Irfan Halilagić uputio čestitku povodom pravoslavnog Božića

1 min. za čitanje

U povodu najvećeg pravoslavnog praznika – Božića, Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke.

Božić je simbol rađanja, simbol početka. S tim u vezi, ovaj praznik nam može i treba služiti i kao moralni i životni putokaz u pronalasku puta za prevladavanje izazova koji su pred nama. Također, Božić je i prilika da se podsjetimo na univerzalne vrijednosti ljubavi i dobrote koje nam pomažu da zajedno gradimo pravednije i humanije društvo, te bolji život i sigurniju budućnost.

Želim da i ovaj veliki praznik bude podsticaj da se i dalje zajedno zauzimamo za opšte dobro, napredak i bolji život svih građanki i građana, gradeći demokratsku i evropsku Bosnu i Hercegovinu.

S nadom da će proslava Božića i ove godine svim vjernicima i ljudima dobre volje biti poticaj da u svojim životnim sredinama i dalje rade na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, dijaloga, mira i suradnje, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim da Božić dočekaju u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.“

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Tako je Premijeru. A ne da hodaš po sijelima i da priredujes iste.

Premijer je uputio lijepu,ljudsku i poučnu čestitku za pravoslavni Božić,što u ovom trenutku je i potrebno,a vi u redakciji objavljujete vulgaran i nepristojan komentar jednog čitaoca(ako se može reći da je čitalac)koji vrijeđa ne samo,ničim izazvan,prvog čovjeka Vlade TK,gospodina Halilagića,već je upućen i prema srpskom narodu,pravoslavcima koji slave svoj uzvišeni praznik,koje imaju i druga dva konstitutvna naroda.Dužnost i obaveza gospodina Halilagića je upravo jednak pogled ,odnos,zaštita svih građana na TK i tako je u svim obraćanjima imao to na umu i tako je bio i iskren kad je čestitao i za Bajram,katolički Božić i sada za pravoslavni Božić.
Nadam se da ćete ubuduće ozbiljnije pristupiti ovakvim slučajevima i da ćete time izbjeći ovakve nepotrebne situacije i da ćete se izvinuti gospodinu Halilagića,a da sam na njegovom mjestu zahtijevao bih istražnu radnju jer se komentator registuje e-poštom i dostupan je njegov identitet.