fbpx

Predsjedništvo BiH – usvojena odluka o započinjanju pregovora sa Frontexom

1 min. za čitanje

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je na 41. vanrednoj sjednici donijelo značajnu odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu (FRONTEX) u našoj zemlji.

Ova ključna odluka, koja je saopćena iz Predsjedništva BiH nakon vanredne sjednice, označava značajan korak ka jačanju saradnje sa FRONTEX-om, što će imati pozitivan uticaj na sigurnost i stabilnost naših granica. Pokretanje pregovora sa FRONTEX-om predstavlja neophodan korak ka ispunjenju uslova za otvaranje pregovora s Evropskom unijom, što je od vitalnog značaja za dalji napredak i integraciju Bosne i Hercegovine u evroatlantske strukture.

Ovim potezom, Predsjedništvo BiH pokazuje svoju posvećenost jačanju saradnje s Evropskom unijom i implementaciji reformi koje su ključne za napredak naše zemlje. Očekujemo da će pregovori s FRONTEX-om rezultirati sporazumom koji će omogućiti efikasnu saradnju i podršku u jačanju kapaciteta naših graničnih i obalnih snaga, što će dodatno unaprijediti sigurnost i stabilnost Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments