fbpx

Policijski službenici MUP-a TK pronašli narkotike

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su dana 9.10.2022.godine u Gračanici, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga izvršili pretres lica A.Š., rođen 1995.godine iz Gračanice, te njegove kuće, pomoćnih objekata i putničkog motornog vozila.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 12 pvc. pakovanja različite veličine sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 10 pvc. pakovanja različite veličine sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 staklena tegla sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 2 pvc. pakovanja sa sadržajem nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 vaga za precizno mjerenje, 1 mašina za vakumsko pakovanje i drugi predmeti koji bi mogli poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju i podnošenju izvještaja Kantonalnom tužilaštvu TK, saopćeno je iz MUP-a TK.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments