fbpx

Podrška Vlade TK aktivnostima UKC-a

1 min. za čitanje

S ciljem iskazivanja podrške zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, danas je boravio premijer Tuzlanskog kantona, prof. dr. Denijal Tulumović.

vlada-ukc-18032020

Sastanku su prisustvovali direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović i pomoćnik direktora za medicinske poslove, prof. dr. Šekib Umihanić.

Tokom sastanka, premijer Tulumović je istakao da je Vlada Tuzlanskog kantona pružila punu podršku menadžmentu UKC Tuzla u njihovom dosadašnjem radu i aktivnostima koje su poduzeli u koordinaciji sa Kriznim štabom Ministarstva zdravstva TK, te naglasio da je Univerzitetski klinički centar Tuzla poduzeo sve preventivne mjere s ciljem sprečavanja i ublažavanja posljedica koje mogu biti uzrokovane pojavom koronavirusa, te prilagodio organizaciju i način rada trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Direktor UKC Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović se zahvalio na podršci koju Vlada TK svakodnevno pruža Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u cilju prevencije širenja koronavirusa, te istakao da su poduzete sve mjere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti, u cilju sprečavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane koronavirusom, te da su napravljeni izolatoriji na Klinici za infektivne bolesti i u dječijem hospisu koji je preuređen za tu namjenu.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

I ja him pruzam punu podrsku. Mozra i vecu nego tulum.