fbpx

Podrška Ekonomskog fakulteta u prevazilaženju posljedica krize

2 min. za čitanje

Kako bi što spremnije dočekali ekonomske efekte koji će uslijediti, a koji su uzrokovani pandemijom korona virusa, na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i kantonalnog ministra finansija Suada Mustajbašića sa predstavnicima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, danas je najavljena saradnja ovih dviju institucija.

Premijer Tulumović se zahvalio profesorima sa Ekonomskog fakulteta na iskazanoj društvenoj odgovornosti i želji da u svom domenu pomognu u prevazilaženju krize.

„Ta pomoć odnosi se na pomoć u razumijevanju trenutnih ekonomskih aspekata krize, a u narednom periodu razgovarat ćemo i o zajedničkoj izradi setova mjera za pomoć i podršku privrednim subjektima. Sve ovo sigurno je da će nam biti od velikog značaja”, kazao je Tulumović ističući iskazanu volju Fakulteta kao pozitivan primjer društvene angažiranosti visokoškolske ustanove.

„Fakultet je svjestan situacije u kojoj se trenutno nalazimo i spremni smo staviti sve naše resurse kako bismo predvidjeli i evenutalno minimizirali negativne posljedice. Tu prije svega mislimo na posljedice koje će uslijediti po privredu, ali i po budžet i Tuzlanski kanton u cjelini”, kazala je ovom prilikom dekanica Ekonomskog fakulteta Meldina Kokorović Jukan.

Profesor Kadrija Hodžić je dodao da će se posljedice krize sigurno dugo osjećati.

„Želimo pomoći da Tuzlanski kanton što bolje razumije ekonomske aspekte ove krize, a s ciljem pripremanja što kvalitetnijeg odgovora. S tim u vezi želimo pomoći očuvanju likvidnosti preduzeća na kantonu”, rekao je profesor Hodžić.

Na kraju sastanka svi učesnici su se složili da su sigurnost i zdravlje građana u ovom momentu prioritet, te da nam tek u narednom koraku slijede aktivnosti na sanaciji štete i revitalizaciji privrede.

„Vladi će pomoć sigurno trebati, a pomoć Ekonomskog fakulteta nam je uvijek dobrodošla”, kazao je ministar finansija Suad Mustajbašić.Osim premijera Tulumovića i ministra Mustajbašića, današnjem sastanku, u ime Vlade TK, prisustvovao je i savjetnik premijera Abdulah Zukić, dok je u ime fakulteta sastanku prisustvovao i profesor Merim Kasumović.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo majstore. Ekonomijom protiv virusa.