fbpx

Ovi zastupnici su bili protiv da se maksimalne otpremnine smanje sa 35.000KM na 10.000KM

1 min. za čitanje

Nakon što jučer nije prihvaćen prijedlog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Damira Arnauta da se maksimalne otpremnine parlamentarcima, ministrima i članovima Predsjedništva BiH smanje sa 35.000 na 10.000 KM Klix.ba došao je u posjed zapisnika o glasanju o ovom prijedlogu.

Naime, prijedlog je “pao” jer je 20 zastupnika glasalo protiv, dok je 15 bilo “za” uz četiri suzdržana.

ZA Arnautov prijedlog glasali su: Nermin Mandra (SDA), Šemsudin Mehmedović (SDA), Saša Magazinović (SDP), Nermin Nikšić (SDP), Zukan Helez (SDP), Nada Mladina (SDP), Dženan Đonlagić (DF), Zlatan Begić (DF), Vlatko Glavaš (DF), Enver Bijedić (SD), Edita Đapo (SBB), Predrag Kojović (Naša Stranka), Mirjana Marinković Lepić (Naša Stranka), Aida Baručija (NB) i Jasmin Emrić (A-SDA).

Zbog zdravstvenih razloga na sjednici nije bio prisutan Arnaut. Također, glasanju o ovome nisu prisustvovali ni Nenad Stevandić (US) i Mirsad Kukić (PDA). Svi ostali zastupnici su bili protiv ili suzdržani.

Predlagač Damir Arnaut je jučer rekao za Klix.ba kako je degutantno da u ovoj zemlji uopće postoji 20 ljudi koji smatraju da je otpremnina od 35.000 KM uredu, a kamoli da se radi o pola Parlamenta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments