Nosioci javnih funkcija do 6. marta trebaju prijaviti zatečenu imovinu

7. Februara 2022.
1 min. za čitanje

Zakon o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu utvrdio je obavezu izabranih dužnosnika, nosilaca izvršnih funkcija i savjetnika (nosioci javnih funkcija), kao i vršilaca dužnosti nosilaca javnih funkcija, da prijave zatečenu imovinu i prihode, porijeklo i promjene imovine i prihoda, kao i poklone koje dobiju u toku obavljanja javne funkcije (podaci o imovini).

Obaveza prijavljivanja i dostavljanja podataka o imovini odnosi se i na bliske srodnike nosioca javnih funkcija (bračni i vanbračni partner, dijete, majka, otac, usvojilac i usvojenik nosioca javne funkcije).

Svi nosioci javnih funkcija na koje se Zakon odnosi obavezni su da dostave Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona podatke o imovini radi unosa u Registar podataka o imovini.

Iz Vlade TK pozivaju nosioce javnih funkcija da se upoznaju sa sadržajem pomenutih dokumenata i da u roku izvrše svoje Zakonom predviđene obaveze.

U skladu sa članom 29. Zakona, zatečeni nosioci javnih funkcija u trenutku stupanja na snagu Zakona, obavezni su da prijave imovinu i poklone u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu Zakona, odnosno do 06.03.2022. godine.”

Podijeli ovaj članak
7 komentara
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

A pomocnik ” nosioca” trebal on sta da prijavi?
Pa sad ce oni sve na zene i punice da isprebacuju tu imovinu, ko Kukic sto je citavu stranku za heftu prebacio na Elzinu Zaluzinu….sunce Meflino…

A, Egolog…

Ma šta za NJEG reć više?!
On je Doktor EGOlogije i srodnih oblasti …

Pa gdje ste gosn Milenko, nije Vas bilo prilično, pobojah se da nij korona učinila svoje.Bogu hvala nije.Pišite Milenko, neka se čuje vaš glas, šta ima na Zapadu?

Fala na pitanju,gospodine Balaševiću.Poštujem državu u kojoj živim i ponasam se u skladu zakona,potreba i fer-pleja koji je osnova pravilnog odnosa između građana i društva.COVID-19 je,bez obzira na teorije nastanka, postavio neka norme kojih se treba pridržavati,jer drugačije demokracija ne može da funkcionira. A sada, u ovome svjetskom političko-zdravstvenom kaosu tj. galimatijasu ,jedino jaka demokratija je u poziciji da pomogne u normalizaciji života.Diktatura,kao paliativna metoda “MORANJA” ,nikome nije donijela salameta i rahatluka.Evropa je iz temelja poljuljana. I bez virusa i ukrajinske krize,a nakon pada “merkelizma” ,karte se ponovo miješaju sa velikim ulozima,blefiranjima i neizvjesnim izgledima za dobitak. Ako je tek BiH-i, Crnoj Gori… u svemu ovome ?! Teško. Vremena su konfuzna i kokuzna. Ipak će na kraju biti nekog hajra.Konjica još jaše.Pošto na portalu nije dugo bilo važnih tema,nije bilo ni komentara. A i ti,i ostali komentatori. su napravili pauzu pa nije bilo moguće komentirati. Vjerujem da će sada biti aktualnih napisa na koje ćemo moći kazati neko mišljenje. Zdravo,mi bio ,Balaševiću.Pišemo se !

Oće l’ morat i “nosilice”…

Do jaja…