fbpx

MUP TK – realizovane pojačane planske aktivnosti

1 min. za čitanje

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su na području Tuzlanskog kantona, dana 28.6.2024.godine, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 436 osoba, izvršili kontrolu 264 vozila, 18 pretresanja osoba bez naredbe i 2 pretresa s naredbom nadležnog suda, te je radi kontrole u 7 slučajeva izvršeno ograničenje slobode kretanja na određenom području (racija). Prilikom navedenih aktivnosti, za počinjene prekršaje izdato je 28 prekršajnih naloga.

Prilikom pretresa, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: dvanaest pakovanja sa sadržajem materija koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, tri stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike “cannabis sative”, tri ručne bombe, gasni pištolj, neutvrđena količina tableta i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju predmeta.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments