fbpx

Lagumdžija najavio da novi projekti počinju iz Tuzle

2 min. za čitanje

Članovi Pokreta socijalne pravde i demokratije, Miro Lazović, Zlatko Lagumdžija, Ivo Komšić i Emir Zlatar boravili su na radnom sastanku sa članovima još uvijek stranke u osnivanju, Socijaldemokrate BiH.

Naš cilj je da formiramo društvenu platformu na kojoj će se stranke socijaldemokratske orijentacije ujediniti u jedan politički subjekt. Već dvije stranke stoje uz ovaj Pokret, a to je DF i GS, te jedva čekamo da se ovo u Tuzli završi i da dobijemo novu političku organizaciju gdje ćemo onda krenuti u proces objedinjavanja– rekao je Ivo Komšić, te dodao da je danas ljevica u BiH rasparčana, gdje stranke sa nacionalnim predznakom vode državu i gdje se priželjkuju nove podjele i da je jedini način da se one pobijede ujedinjenjem ljevice.

BiH je umorna od podjela, ljevica je preumorna od podjela i ovo je kako ističu prvi u nizu razgovora gdje će se dogovarati naredni koraci.

-Danas smo u Tuzli iz razloga što su ovdje ljudi sa kojima smo proveli tolike godine zajedno. Tuzla je historijsko sjedište-socijaldemokratije na ovim prostorima. Na ovaj način građanima želimo da pokažemo da se BiH ne sastoji od Sarajeva, Mostara i Banja Luke, kako se politički dijeli, nego da postoji i četvrti stub, a to je građanska Tuzla. Želimo da damo do znanja da novi veliki projekti počinju iz Tuzle – naglasio je Zlatko Lagumdžija.

Podijeli ovaj članak
5 komentara
Subscribe
Notify of
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Ivo Miro Lazović i s njima Bundoglav na mom Plazović…

Elementarna je kultura Lagumdžija da poštujete domaćina, gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i da ne dijelite lekcije nama tuzlacima o socijaldemokratiji.Znamo mi šta je Tuzla bila u ratu i šta je sada pa Vas i te preletače sa Vama pitamo zašto sahraniste SDP u glavnom gradu Sarajevu pa smo tamo sad četvrta stranka.Ja da sam na vašem mjestu i da sam izdao svoje drugove kojima sam do juče bio predsjednik ne bi se nigdje više pojavljivao kao političar. Baš kao i Delić koji je izdao SDPBiH opštine Lukavac koji ga je udomio kao psa lutalicu jer je do sada pomijenio šest partija.Pitam sve normalne ljude ko Vam može vjerovati poslije izdaje.

Srebrenko Galamdzija & Co pricaju viceve…

NEMA VISE GLASOVA U LUKAVCU BANDO TU GDJE STE SE SLIKALI U TUZLI TU TRAZITE GLASOVE

Torbicom ga Edine