fbpx

SDP: “Nova stranka će služiti pojedincima, snažno se borimo protiv zastrašivanja članstva”

3 min. za čitanje

Na email redakcija@sodalive.ba iz OO SDP Lukavac dobili smo saopštenje za javnost koje prenosimo u nastavku bez korekcija.

Nakon saopštenja koje se ovih dana moglo pročitati na društvenim mrežama, upućeno od još neformirane stranke, kojoj je osnovni cilj a vjerovatno će biti i programska orijentacija blaćenje SDPa, ne možemo a da ne reagujemo i iznesemo par činjenica.

  • Nova politička stranka u pokušaju, iako još nije registrovana kao takva našla je za shodno da dijeli lekcije iz socijaldemokratije SDPu, koji postoji više od jednog vijeka, što već u startu upućuje na politički amaterizam onih koji je predstavljaju.
  • Najava osnivanja nove AD HOC stranke koja će služiti samo pojedincima,a nekima i biti samo još jedna u njizu, nije i ne može biti garant opstojnosti socijaldemokratske ideje u BiH. Stvaranje ovakvih frakcija ima za cilj samo usitnjavanje političke scene i pokušaj slabljenja progresivnih političkih snaga, dobro osmišljen u nacionalističkim krugovima kako bi stanje u BiH zadržalo status quo.
  • Agresivnost i otvorena netrpeljivost prema SDPu u posljednjih par mjeseci dovoljno govori o njihovoj nemoći, slaboj procjeni i odsustvu ideje. Za SDP, to je samo INTERESNA GRUPACIJA koja se temelji i hvali mandatima osvojenima na SDPovim listama te kao takva nema budućnost na političkoj sceni BiH.
  • U začetku svog „političkog djelovanja“ interesna grupacija pokazuje svoju neprincipijelnost i nevjerodostojnost, uzimanjem zvaničnog loga Socijaldemokrata Danske za svoj, što dovoljno govori o ozbiljnosti ovakvih instant stranaka. Također, pojedincima kao i autoru pomenutog saopštenja nikako nisu strani ni Kuko ni Fahro kako ih voli nazivati, posebno kad su lični interesi u pitanju.
  • S obzirom da su novi „spasioci socijaldemokratije“ jedini koji mogu prepoznati skandalozne poteze i kriminal drugih, pozivamo ih da ispitaju skandale svojih osnivača, prije nego to urade tužilaštva i sudovi.
  • SDP nikada neće osporavati volju svojih članova da napuste partiju svojom voljom, ali će se snažno boriti protiv svakog vida zastrašivanja članstva, prijetnji, ucjena, zloupotrebe položaja kao i uznemiravnja građana. Naša borba će se nastaviti na principima istine, socijalne jednakosti i poštivanja ljudskih prava a nikako na mržnji, širenju laži i ucjenama.
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Izgleda da se u liku Čaje krije neko iz Nepala koga je Delić uhljebio u općinu Lukavac, pa sad hoda za njim po Ozrenu.Nismo mi Lukavčani ovce da nas vodaju Delić i Čačković sa satelitima Brkićem i Jaketom.SDP BiH je stijena koju nije srušio niko pa neće ni ova grupica krimosa koja misli da je popila mozak cijelome svijetu.Obični građani znaju ko izda rođenog oca i mater taj će izdati i drugarice i drugove, pa i državu za rad svog ličnog interesa.Ja mislim da će ovo najbolje prepoznati mladi ljudi koji su pismeni i imaju dovoljni informacija o ovoj grupi hoštaplera koji kidišu na Tuzlu i Lukavac i SDP BiH.

Dzabe smo upozoravali .Ucinjena je ogromna greska inauguriranjem bivseg druga-gospodina u opcinskog nacelnika,i jos veca – “krunisanjem” ga kao predsjedavajuceg opcinske organizacije. Ipak, postoji i nesto pozitivno: sada ce svima biti jasno ko je “vjera a ko nevjera”. Ukoliko se izvuku pouke iz ove veleizdaje, SDP bi imala sanse da se prestroji i sa realnim programima, oslonjenim na iskustva najuspjesnijih socijaldemokracija Nordijskog tipa , ponovo krene u dugotrajni period strpljivog pozicioniranja kao centra ljevice. Istina i samo istina,bez pogubnog liderskog i retrogradnog populizma, bice vremenom prepoznata i prihvacena od kronicno deprimiranog i umornog populusa. Dakle-realna i angazirana socijaldemokracija bi mogla da bude jezgro jedne ,toliko potrebne, politicke snage koja je po mjeri gradjanina koji je nukleus prosperitetnog i bogatog drustva.

Milenko upravu si Bolje rat nego Pakt s lafinašem,Bolje grob nego SDA rob

Ma ko Šiša Lafinaša

Uhljebi moraju naći po 20 glasova:Enčika i Merima,Enida fatušić,Mina rodica Frljana iz Vijeća te PDA onaj iz Doma Kulture svi po 20 glasova za SD s potpisima,taktika kopirana od SDA

Srerete smeta vam čovjek koji ne jebe nikoga i nije ćoravi nacelnik koji je samo šegrt vladajućoj partiji ma koja ona bila na vlasti. On je za narod prvi i popravlja sto partije i akcije nisu sve godine l jebe vas to što će biti nacelnik dok može i narod ga voli eh to smeta frakcijamaG4

ebe tebe kako ne ebe nikoga i takve kao ti ebe snažno šabane, biće on uvijek obični LAfinaš što je uvijek i bio!

Vodi lafinasa kuci zajedno sa turijskim zmajem jaketom

Ocajni Caja ocajava na cajanki…