fbpx

Kotor Varoš: Zbog sigurnosti đaka sklanjaju pse lutalice sa ulica

1 min. za čitanje

Problem predstavljaju psi koje građani ostavljaju na ulicama, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica Sa kotorvaroških ulica danas je transportovano šest pasa lutalica do prihvatilišta u Prnjavoru, a ova akcija sprovedena je s ciljem bolje bezbjednosti djece pred početak nove školske godine, rekao je šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Goran Malijević.

Malijević je naveo da je učestala pojava pasa lutalica stvorila nesigurnost kod mještana, prvenstveno đaka, te da osim agresivnosti koju psi lutalice često ispoljavaju, postoji i sanitarni rizik kada je riječ o pojavi zaraznih bolesti, prenosi Faktor.

On je ukazao da problem predstavljaju psi koje građani ostavljaju na ulicama, zbog čega će nadležne službe više pažnje posvetiti otkrivanju i kažnjavanju takvih lica, kao i onih koji kućne ljubimce puštaju da šetaju bez pratnje.

Malijević je istakao da je za ovu namjenu opština Kotor Varoš izdvojila znatno više sredstava iz ovogodišnjeg budžeta i apelovao da građani prijave nadležnim službama eventualnu novu pojavu pasa lutalica. Akciju transporta pasa lutalica izvršio je higijenski servis za napuštene životinje “Java”, pod nadzorom opštinske Komunalne policije.

U prihvatilištu za pse u Prnjavoru životinje imaju veterinarske preglede i hranu.

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sad ce se aktivirati keroljubci sa komentarima da je bolje djecu skloniti a cuke ostaviti.

Mislim da nigdje nije gore stanje sa psima lutalicama nego kod nas u Lukavcu, sa tom razlikom što nikoga nije briga, i niko ni ne pokušava riješiti problem. Ružna zgrada opštine koju su renovirali i novi park preko puta su pohvalne aktivnosti, ali nisu bili opasni po zdravlje i život građana, a ovi psi lutalice to jesu. Mislim da mnogi to neće shvatiti, sve dok se ne dogodi neka tragedija kao prošle godine u Banja Luci. Ako iskombinujemo ove što nas truju, pse lutalice, nefunkcionalnu lokalnu vlast, Lukavac je već odavno grad u kome nije lijepo živjeti, i nikakav park niti uređenje kruga doma kulture to ne mogu zakamuflirati, jer sve su to sporedne stvari, a one vitalne se ostavljaju po strani. Treba valjda imati neke prioritete, prvo da ostanemo živi i sačuvamo zdravlje, a onda da se imamo gdje šetati.

Dobro kažeš prijatelju ali to je viša matematika za Načelnika i Vijećnike.

Mislim da za ovoliki broj pasa lutalica ima prste ili prst umijesan nacelnik opcine. Ipak je on glavni kerovođa.