fbpx

Košarkaški savez BiH podnio zahtjev FIBA-i za odgodu utakmice

1 min. za čitanje

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine podnio je zahtjev Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) za odgodu utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između reprezentacija Litvanije i BiH, koja je zakazana za nedjelju, 27. februarA, u Vilniusu.

Razlog je sigurnosni rizik kojem bi bio izložen BH. nacionalni tim, s obzirom na dramatičnu situaciju u zemljama koje okružuju Rusiju, saopćeno je iz KSBiH.

– U saglasnosti sa stručnim štabom i igračima, donijeli smo odluku da reprezentacija BiH ne putuje jutros zajedno za selekcijom Litvanije čarterom u Vilnius, kako je prvobitno planirano. Smatramo da je stanje u tom dijelu Evrope, najblaže govoreći, veoma zabrinjavajuće. Tokom dana se očekuje i da litvanski parlament donese odluku o proglašenju vanrednog stanja, što dovoljno govori. U takvim okolnostima, smatramo da bi bilo najbolje odgoditi utakmicu te smo se obratili najvišim tijelima FIBA-e sa zahtjevom da odredi novi termin meča, kada budemo sigurni da naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku tokom putovanja u Litvaniju – ističe generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Odluka Međunarodne košarkaške federacije očekuje se tokom dana.

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Predsjedniku i sekretaru ksbih automatski dati otkaz.
Ovakav amaterizam odavno nisam vidio.